Ekran Kapalı Olsa Bile Hemen Kamerayı Aç

Telefon ekranı kilitli iken kamera nasıl açılır?

Cep telefonlarının ekranlarını uyku moduna alıp kapatıyoruz. Ve böylelikle telefonda pil tasarrufu yapmaya çalışıyoruz. Lakin acil bir resim çekmek gerektiğinde telefon kilitli oluyor ve anlık görüntüleri kaçırabiliyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım sırf bu yüzden kilidi açıp resim çekmeye çalışırken resim çekemedi. Dediğim gibi anlık görüntüler çok önemli özellikle doğa resimleri çekmek istediğinizde yada çocuğunuzun bir anını hemen çekmek istediğinizde.

Elbette sırf resim çekmek için telefonunuzu kilitsiz bırakmayın. Telefondan ekran kilidini kaldırmak çok daha büyük zararlara sebebiyet verir. Örneğin bankacılık işlemleri yapıyor olabilirsiniz hesabınız açık kalmışken çaldırabilirsiniz, Özel resimleriniz olur ve çaldırıp kaybederseniz istemediğiniz kişilere resimleriniz ele geçebilir, bunun gibi pek çok güvenlik açığını sıralayabilirim. Lafı uzatmadan telefon ekranı kilitli iken nasıl kamerayı açabileceğinizden bahsetmek istiyorum….

Telefon ekranı kilitli iken kamera nasıl açılır?

İster şekil ister pin ile  telefonu kilitlemiş olun fark etmez resim çekmek için fotoğraf uygulamasını telefon kilitli iken açabilirsiniz.  Ve telefondan resim çektikten sonra telefonun hala kilitli olduğunu görebilirsiniz. Yani resim çektikten sonra örneğin albümler uygulamasını bile açamazsınız Sistem size sadece fotoğraf çekmeye izin verir. İşte ayarlar:

1- Telefonun ayarlar uygulamasını açın. Ardından Cihaz altında ” Ekran ayarına” dokunun.

2- Ve Kameraya geçiş ayarının karşısındaki anahtarı açık konuma getirin. Böylece kamerayı başlatmak için ekran kilitli olsa bile güç tuşuna iki kez basarsanız kamera otomatik açılacaktır. Sadece resim çekebilirsiniz albümdeki fotoğraflara erişim açılmaz.

Ekran Kapalı Olsa Bile Hemen Kamerayı Aç

Ekran kilitli iken fotoğraf makinesi uygulamasını açmanın diğer yolu:

Farklı bir yöntem ise telefonunuzda mevcut ise sağ alt köşedeki fotoğraf simgesine dokunup çaprazlama sürüklemek ile yapılır. Bu işlem ile de fotoğraf makinesi uygulaması açılacaktır. Bu yöntemde de işlem aynıdır. Sadece resim çekebilirsiniz. albüm erişimi olmaz.

Ekran Kapalı Olsa Bile Hemen Kamerayı Aç

Yukarıdaki ayarlar Sony Xperia Xa ultra telefona göre anlatılmıştır. Benzer özellikler diğer telefon modellerinde olduğunu düşünüyorum.

Android Cihazlarda Resimlerdeki Coğrafi Konumu Kapat-Aç

Android Cihazda Resim Depolama Alanı Nasıl Değiştirilir

Fotoğrafları TV’de Yüksek Kalitede Göster

Telefonda Video Kaydı Yaparken Aynı Zamanda Fotoğraf Çek

Gece Çekimlerinde Net Fotoğraflar Nasıl Çekilir

Android Telefonda El Feneri Kullan

Android Telefondaki Kamera Deklanşör Sesini Kapatma





“Ekran Kapalı Olsa Bile Hemen Kamerayı Aç” üzerine 2 yorum

  1. Sğper bir özellikmiş , ben sürekli kilidi açıp resim çekmeye çalışıyordum bu çok işime yarayacak

    Yanıtla

Yorum yapın