Virüs Taramasını Windows 10’da Manuel Olarak Çalıştırma

Virüs Taramasını Windows 10'da Manuel Olarak Çalıştırma

Windows 10, Windows Güvenliği adı verilen yerleşik gerçek zamanlı antivirüs yazılımı ile birlikte gelir. Microsoft tarafından sağlanan Microsoft Security Essentials’ın aksine, Windows 10’daki Windows Defender Antivirüs güvenliğinizi  korumak konusunda görevini yerine getirebilir. Hemde ücretsiz olarak.

Windows Güvenliği, Windows 10’da yerleşik olduğundan, kurulumdan veya PC kurulumundan hemen sonra arka planda otomatik olarak çalışır ve tüm Windows 10 kullanıcılarının adware, spyware virüslere, casus yazılımlara ve diğer zararlı yazılımlara karşı gerçek zamanlı koruma sağlar.

Windows Güvenliği temelde arka planda her şeyi otomatik olarak çalıştırır ve gerçekleştirir, örneğin indirilen dosyaları tarar, harici sürücülerdeki dosyaları tarar, erişildiğinde veya gerçek zamanlı olarak açıldığında dosyaları tarar. Kötü niyetli bir şey algılandığında, otomatik olarak temizler ve dosyaları karantinaya alır. Her şey, gerçek zamanlı olarak yapılır ve sizin herhangi bir işlem yapmanız gerekmez.

Peki özellikle bir şüpheli USB flash bellek veya harici sabit disk taramak istiyorsanız, virüsten koruma taramasını manuel çalıştırmak istiyorsanız ne yapmalısınız?

Manuel tarama, bilgisayarınıza veya flash belleğinize virüs veya kötü amaçlı bir yazılım bulaştığında veya bulaştığından şüpheleniyorsanız manuel taramayı yapmak zorundasınız.

Windows Defender ile manuel olarak tarama nasıl yapılır?

1- Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Güvenliğine tıklayın > Windows Güvenliğini aç’a tıklayın ve ardından Virüs ve tehdit korumasına tıklayın. Virüs taramasını dahili ve harici bellekte hemen başlatmak için, Hızlı tarama butonuna tıklayın.

Virüs Taramasını Windows 10'da Manuel Olarak Çalıştırma

Alternatif olarak, aşağıdaki 3 tarama türünden birini “Tarama seçenekleri” butonuna tıklayın.

Hızlı Tarama: Hızlı tarama, Kayıt Defteri, Windows Sistem klasörü vb. Gibi sistem alanlarını kontrol eder. Virüsler dahil olmak üzere kötü amaçlı yazılımların bulur.

Tam tarama : Sabit diskinizdeki tüm dosyaları ve çalışan programları kontrol eder; bu işlem bir saatten uzun sürebilir.

Özel tarama : Manuel taramayı harici sabit disk, ağ sürücüleri, paylaşılan klasörler, USB flash sürücüler vb. tarar. Özel tarama yapmak istiyorsanız, hangi klasörü kontrol etmek istediğinizi seçin .

Windows Defender Çevrimdışı tarama : Kaldırılması zor olan kötü amaçlı yazılımları bulmaya ve kaldırmaya yardımcı olur.  Windows güvenlik merkezi bu taramada, taramayı güncel tehdit tanımlarıyla çalıştırmak üzere aygıtı yeniden başlatır. Windows Defender, tarama tamamlandığında sonuçları rapor edecektir.

Alternatif yöntem

Herhangi bir dosya ve klasöre sağ tıklayın (o birimdeki her şeyin kök sürücüsü dahil) ve Windows Defender ile Tara’yı seçin .

Virüs Taramasını Windows 10'da Manuel Olarak Çalıştırma

Seçilen konum içindeki içeriği taramak için Windows Defender otomatik olarak açılır.

Windows Defender Virüs Uyarısı İle Dosyaları Mı Siliyor?

Windows Defender Güvenlik Merkezi İkonu Kaldır

Windows Defender Tam Veya Hızlı Tarama Nasıl Programlanır





“Virüs Taramasını Windows 10’da Manuel Olarak Çalıştırma” üzerine 2 yorum

  1. Çok teşekürler eski sürümlerde bu seçenek yoktu ve registry kayıtları ile eklemeye çalışıyorduk 🙂

    Yanıtla

Yorum yapın