Touchpad Nasıl Devredışı Bırakılır

Bir laptop kullanıcısı iseniz dahili touchpad bazen başa dert olur. Dokunmatik yüzey ( touchpad ) nasıl devredışı bırakılır?

Touchpad Nasıl Devredışı Bırakılır

Laptop kullanırken harici bir klavye kullanmıyorsanız ve buna karşın fareyi harici kullanıyorsanız sizi rahatsız eden tek şey touchpad’dır. Nedeni ise klavyede yazı yazarken touchpad ‘e istemsiz olarak dokunulması ile imleç araya girer, hızlı ve ekrana bakmadan yazımlarda bu sebep ile pek çok hatalı yazım olur. Üstelik bazen utanç verici cümleler bile yazılabilir.

Bazı Laptoplarda touchpad’i devre dışı bırakmak için on-of düğmesi laptop üzerinde bulunurken, bazı laptoplarda ise bu düğme bulunmuyor.

Şayet sizin laptobunuz da touchpad için on-off düğmesi yok ise aşağıdaki ayarlar ile touchpad’i devredışı bırakabilirsiniz.

1- Denetim Masasından Fare ayarlarına tıklayalım. Yada küçük simgelerde aktif ise Synaptics İşaretleme aygıtına sağ tıklayıp, İşaretleme aygıtı ayarlarına tıklayalım. Her iki yöntem ile de Fare özellikleri açılacaktır.

Touchpad Nasıl Devredışı Bırakılır

2- Fare özellikleri penceresinden gçrsz kl butonuna tıklayıp, uygula tamam butonlarına tıklayalım.

Touchpad Nasıl Devredışı Bırakılır

3- Yalnızca etkin synaptics işaretleme aygıtını devre dışı bırakabilirsiniz şeklinde bir uyarı ekranı gelecektir. Bu uyarıya tamam olarak onay verin.

Touchpad Nasıl Devredışı Bırakılır

4- Artık yüzeysel dokunma ( touchpad) devre dışı kaldı. Hiç bir şekilde kullanamazsınız. Küçük simgelerde de devre dışı bırakıldığını rahatça görebilirsiniz.

Touchpad Nasıl Devredışı Bırakılır

5- Şayet bu durumdan vazgeçip yeniden aktif etmek isterseniz, Aynı işlemleri tekrarlayın ve fare özelliklerinde ise synaptics touchpad Etkinleştir butonuna tıklayın. Artık Yüzeysel dokunma olan touchpad aktif olacaktır.

Touchpad Nasıl Devredışı Bırakılır

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Touchpad-Dokunmatik Yüzey Nasıl Devredışı Bırakılır

Touchpad Çeşitleri Ve Touchpad Ayarları Nasıl Değiştirilir? (ceofix.com)

Windows 10 Da Klasik Windows Solitaire Oyunu Nasıl Oynanır

Windows 10 Uzamsal-Surround Ses Nedir?Nasıl Etkinleştirilir?

Windows 10 Güç Planı Kolay Yoldan Nasıl Değiştirilir

Klavyede Aynı Anda Tuş Kombinasyonunu Kullanamıyor Musunuz

Dosya Gezgininde Kullanabileceğiniz Klavye Kısa Yolları

Yayınlanma tarihi: 26 Temmuz 2017 – 09-10-2023





“Touchpad Nasıl Devredışı Bırakılır” üzerine 13 yorum

  1. ben aslında fn+f6 ile touchpade yı kapatabılıyordum ama tamıre gönderdikten sonra denıyorum ama olmuyor bunun hakkında bir bilgin vardı

    Yanıtla
    • @Cemal

      Evet bir kaç olasılık olabilir.
      1- Tamirde format atıldı ise bazı FN tuşları driver ile çalışır. FN tuşunun driver’ı eksik olabilir. Bunu test etmek için FN tuş kombinasyonlarınn diğerleri çalışıyor mu kontrol et.
      2- Tamirde klavye söküldü ise FN tuşu yada F7 tuşu hasar görmüş olabilir. Tuşları bir kontrol et.
      Umarım Driver ile ilgili bir sorundur.

      Yanıtla
  2. Laptopta birşeyler yazarken sürekli Touchpade dokunuyordum buda oldukça rahatsız ediciydi dediğiniz yöntemi deneyeceğim , Teşekürler

    Yanıtla

Yorum yapın