Android’de Kalıcı Uygulamaları Devre Dışı Bırak- Etkinleştir

Android'de Kalıcı Uygulamaları Devre Dışı Bırak- Etkinleştir

Kalıcı uygulamalar, Android cihazınızda sonsuza kadar  yer edecek olan uygulamalardır ve kaldırılamazlar ancak devre dışı bırakılabilirler. Uygulamayı devre dışı bırakmak, söz konusu uygulamayı cihazınızdan silmek ile aynı değildir. Şöyle ki; bir uygulamayı silerseniz, o uygulamayı tekrar indirmeniz gerekir ancak bir uygulamayı devre dışı bırakırsanız, tekrar indirmenize gerek yoktur. Kısaca devre dışı bırakmak cihazda gizleme gibidir.

Kalıcı uygulamaları devre dışı bırak ve etkinleştir özelliği, Android cihazınızın ayarlarında bulabileceğiniz seçeneklerden biridir. Uygulamaları devre dışı bırakmak belirttiğim gibi uygulamayı kaldırmaz, sadece bunları gizler. Lakin, bir uygulamayı devre dışı bıraktıktan sonra, artık internet verilerinizi kullanmayı bırakacak ve Android cihazınızdan tamamen kapanacaktır. Cihazınızdaki devre dışı uygulamadan herhangi bir kullanım göremezsiniz. İstediğiniz uygulamayı veya oyunu devre dışı bırakmanız gerekirse, aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

Android cihazda kalıcı uygulamaları devre dışı bırakın veya etkinleştirin

1- Ayarlara dokunun. Ardından uygulamaları açın.

2- Varsayılan olarak yüklü olan uygulamayı bulun ve dokunun.

3- Bu uygulama benim için ( hangouts) Hangouts’u seçtikten sonra depolamaya dokunup verileri temizle diyorum. Uygulama verileri silinsin mi tamam diyorum.

Android cihazda kalıcı uygulamaları devre dışı bırakın veya etkinleştirin

4-Sonra geri tuşuna dokunup işleme devam ediyorum. Ekranda durmaya zorla butonuna dokunuyorum. Durmaya zorlansın mı ? Gelen pencereyi onaylıyorum.

Android cihazda kalıcı uygulamaları devre dışı bırakın veya etkinleştirin

5- Ardından Devre dışı bırak butonuna dokunuyorum. Yine ekrana gelen uyarıya devre dışı bırak diyorum. Tüm işlem bu kadar dilerseniz yukardaki yolu izleyerek bu seferde etkinleştir butonuna dokunabiliriz.

Bu yardımcı konulara’da göz atabilirsiniz. 

Android’de Uygulama İzinlerini Ayarla

Uygulama Yüklemeden Android Cihazınızı Hızlandırmanın Yolu

Android Telefonlardan Uygulama- Oyun Silme

Android Telefonunuzda Hafıza Mı Doldu: 7 Adımda Yer Açın

Android De Önbellek Ve Uygulama Verisi Ne Zaman Temizlemeli





“Android’de Kalıcı Uygulamaları Devre Dışı Bırak- Etkinleştir” üzerine 4 yorum

Yorum yapın