Telefonun Dahili Hafızasındaki Uygulamayı SD Karta Taşıyın

Telefonun Dahili Hafızasındaki Uygulamayı SD Karta Taşıyın

Android telefonlar güzel ancak hafızaları yetersiz kalabiliyor. Buradaki kurtarıcıda elbette hafıza kartları. Android cihazlarda dahili hafıza kısıtlı ise , yada dahili hafızayı farklı uygulamalarda kullanırken bazı uygulamaları sd karta taşımak isteyebilirsiniz.

Android Cihazlarda bazı uygulamaları SD karta Nasıl Taşınır?

Ayarlar > Uygulamalara dokunun. Ve taşımak istediğiniz uygulamayı bulun. Örneğin ben VLC video  uygulamasını dahili depolamadan SD karta taşımak istiyorum. Bunun için uygulamalarda VLC uygulamasına dokunuyorum.

1- Uygulama bilgilerinden depolamaya dokunuyorum. Ve ” Kullanılan depolama Alanı” ayarı ile karşılaşıyorum. Buradan değiştir butonuna dokunuyorum. Ardından SD karta dokunup seçim yapıyorum.

Telefonun Dahili Hafızasındaki Uygulamayı SD Karta Taşıyın

2- Son olarak Taşı butonuna dokunmam kalıyor.

Telefonun Dahili Hafızasındaki Uygulamayı SD Karta Taşıyın

Siz tam tersini yapmakta isteyebilisiniz. SD karttan dahili depolamaya taşımak gibi bu işlemlerin tersini yapabileceğinizi unutmayın. Ve Bazı uygulamaları Play Store’dan indirip yüklemiş dahi olsanız bu şekilde taşıma yapamayabilirsiniz.

Android Cihazlarda Tüm verileri Topluca SD karta aktarmak için aşağıdaki adımları uygulayın.

Ayarlar > depolama ve bellek Verileri aktara dokunup aktarmak istediğiniz içerikleri seçebilirsiniz. Son olarak Aktar butonuna dokunun.

Telefonun Dahili Hafızasındaki Uygulamayı SD Karta Taşıyın

Bu konularda Faydalı Olabilir:

Android Cihazda Resim Depolama Alanı Nasıl Değiştirilir

Telefona OTG Kablo İle USB Bellek Harddisk Mouse Klavye Bağla

Sony Xperia XA Ultra Depolama Bellek Ve Dosya Yönetimi

Sony Telefonlarda Veri Kaybı Yaşayabilirsiniz

Yayınlanma tarihi: 8 Eyl 2017 konu güncellenme tarihi 01-01-2022





“Telefonun Dahili Hafızasındaki Uygulamayı SD Karta Taşıyın” üzerine 27 yorum

  1. Merhabalar bu konuyu güncellediğiniz iyi olmuş. Daha evvel tersini yapamamıştım telefonum izin vermiyordu. Okuyucular buna dikkat etsinler. Bir de telefondan hafıza kartınızı çıkarıp daha sonra tekrar taktığınızda o taşıdığınız uygulamalar uçabilir. Daha önce başıma gelmişti. Hafıza kartı olmadan telefonu açarsanız, daha sonra tekrar taktığınızda o taşıdığınız programın dosyaları görünmesine rağmen çalışmaz olabiliyor. Bu nedenle taşıma işlemini sadece çok mecbur kalındığında kullanmanızı öneriyorum.

    Yanıtla
  2. Hafıza kartını görüntülüyor içeriğindeki her şey sorunsuz çalışıyor Sistem taşınmak izlenen veri için seçenek sunmuyor

    Yanıtla
    • @Murat

      Bilgisayarda da aynı sorun ile karşılaşıyor isen kart bozulmuş demektir. Benim bildiğim yapacak bişey yok. Resimleri kablo ile bilgisayara atabilirsin.

      Yanıtla
  3. Arkadaşlar samsung j3 pro telefona güncelleme yaptım
    One Ul 1.1 sürümü yükledim güncellemeden sonra telefonun hafızasındaki resim video müzik gibi veriler hafıza kartına taşınmıyor sorun ne olabilir

    Yanıtla
    • @Murat

      hafıza kartı arızalanmış olabilir. Ve tesadüf olrak güncelleme anına denk gelmiş olabilir. Farklı bir hafıza kartı takıp denedin mi?

      Yanıtla
  4. benim telefonun galaxy m20 ve android 10 sürümünde.dediklerinizi uyguladım fakat herhangi bi uygulamaya girince değiştir ibaresi veya herhangi bişey çıkmıyor. telefonda depolama ayarları sekmesi bile yok.

    android 10 sürümüyle mi alakalı acaba bu durum. lütfen yrdımcı olun.

    Yanıtla
  5. Hay Allah razı olsun , yer kalmadıydı bunları nasıl aktaracağım derken bugünkü başlığınız ilaç gibi geldi .

    Yanıtla

Yorum yapın