Telefona OTG Kablo İle USB Bellek Harddisk Mouse Klavye Bağla

Android Telefona OTG Kablo yardımı ile USB Bellek takabilir,  Hard disk ile kullanabilir ve hatta harici klavye ve mouse ile kullanabilirsiniz.

Telefona OTG Kablo İle USB Bellek Harddisk Mouse Klavye Bağla

Telefonlar ve yetersiz hafızaları ile uğraşıp duruyoruz. Ve yaptığımız şey SD kart alıp hafızayı yükseltmek. Ancak Aşırı resim çekip, video çekip, müzik dinleyip, sinema izliyorsanız çok yüksek SD kartınız yok ise ve üstelik tatile gidecekseniz SD kart hafızası da yetersiz gelebilir.

İşte SD kart da yetersiz geldiğinde mutlaka verileri aktarmak için bir bilgisayara ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak cihazınızın OTG destekli olması gereklidir.

OTG Kablo

Telefonunuz OTG destekli ise şarj giriş yerine OTG kabloyu bağlayıp diğer ucunada USB bellek, Harici hard disk, mause, klavye bağlayıp android cihazınızı  kontrol edebilirsiniz.

 OTG kabloyu bağla

Örneğin yukarıda da bahsettiğim gibi USB bellek bağlayıp fotoğrafları yada videoları aktarabilirsiniz. Yada Harici hardiskinizi de bağlayabilirsiniz.

Android Telefona OTG Kablo yardımı ile USB Bellek tak

Yalnız Harici hard diskin biçimlendirmeniz gerekecektir. Verilerinizi bilgisayara aktarın ve exfat olarak biçimlendirin Aksi halde NFTS biçimini okuyamayacaktır.

Bir diğeri ise mouse. Şayet telefonunuz mouse ile yönetmek isterseniz bu da çok basit olacaktır.

Telefonu mouse ile kullan

Harici klavyeye gelirsek. Sadece otg kablosunun ucuna alıcıyı takın ve ilk bişeyler yazmaya başlayınca klavye dilinin ingilizce olduğunu göreceksiniz. Ayarlar > diller ve giriş > Fiziksel klavye ve klavye markanızı göreceksiniz. Dokunun. Dil seçenekleri açılacak. Türkçeyi seçin.

İşiniz bittiğinde USB belleği yada Harici hard diskinizi bildirimler menüsünde hazır bekleyen çıkar seçeneği ile çıkartın. Böylece veriler kaybolmadan güvenle çıkartılmış olacaktır.

USB belleği yada Harici hard diski güvenli çıkar

Yayınlanma tarihi: 27 Tem 2017-GÜncellenme tarihi: 21-08-2021





“Telefona OTG Kablo İle USB Bellek Harddisk Mouse Klavye Bağla” üzerine 8 yorum

    • @Tarkan bulbul

      OTG desteğinin olup olmadığını youtube videolarından araştırabilirsiniz, cihazın teknik özelliklerini kontrol edebilirsiniz. Birde google play storedan bunun ilgili test uygulamaları var onlar ile kontrol edebilirsiniz. ANcak uygulamalar tam olarak çalışmayabiliyor.

      Yanıtla

Yorum yapın