Gmail Hesabıma Habersiz Giriş Yapıldı İse Nasıl Anlarım

Gmail hesabınızın şifresini bilen bir kişi tarafından yada şifrenizi bilmese bile tahmini şifre kırma yolları ile gmail hesabınıza birilerinin sizden habersiz giriş yapmış olabileceğinden şüpheleniyorsanız bunun kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Gmail Hesabıma Habersiz Giriş Yapıldı İse Nasıl Anlarım

Hatta hepsi bununla da sınırlı değil. Google hesabınıza kaç tane cihaz ile giriş yapıldığı bunların hangileri olduğu ne zaman giriş yapıldığı tüm detayları da kontrol edebilirsiniz. Evet bu hiç sorun değil. Gmail hesabınıza bilinmeyen kişiler yada yakından tanıdığınız kişilerin hesabınıza eriştiğinden şüpheleniyorsanız kontrollerinizi sağlayabilirsiniz. Ayrıca güvenlik etkinliğinde coğrafi konum bilgilerini de bulabilirsiniz. Bu, tam olarak hangi konumdan giriş yapıldığını ve hangi cihaz ile giriş yapıldığını bulabileceğiniz anlamına gelmektedir.

Google’ın güvenlik  aracı, tüm uygulamalar ve hesaplar için etkinlik ve giriş konumlarını kontrol edebilmemizi sağlıyor. Hesap etkinliklerinde son 28 günde gerçekleşen şifre değişikliklerini veya ek kurtarma seçeneklerini de görebiliriz.

Gmail hesabındaki cihaz ve güvenlikle ilgili en son etkinlikler nasıl kontrol edilir?

Gmailde oturum açın.

Profil resiminize tıklayın.

Yada Google hesabınız açıkken bu linke tıklayın

Hesabım bağlantısına tıklayın.

Gmail Hesabıma Habersiz Giriş Yapıldı İse Nasıl Anlarım

 

Oturum açma ve güvenlik altında “Cihaz etkinliği ve güvenlik etkinlikleri” bağlantısına tıklayın. Buradan “cihazları incele”ye tıklayın.” Giriş yaptığınız cihazları buradan kontrol edebilirsiniz.

Gmail Hesabıma Habersiz Giriş Yapıldı İse Nasıl Anlarım

 

Şüpheli bir şey fark ederseniz, Hesabınızı Güvenli hale getirmeyi seçebilirsiniz.

Gmail Hesabıma Habersiz Giriş Yapıldı İse Nasıl Anlarım

 

Google hesabınıza erişimi olan uygulamaları yönetmek için benzer adımları da aşağıdaki linke tıklayarak ayarlarınızı gözden geçirebilirsiniz.

Google Hesabınız İle İlişkilendirdiğiniz Servisleri Kaldırın

Bilgisayarda Google Haritalar Geçmişi Nasıl Silinir

Android Telefonda Google Haritalar Geçmişi Nasıl Silinir?

Bu konu ilk 11 Mayıs 2018 Tarihinde yayınlamıştır ve 18 nisan 2019 tarihinde güncellenmiştir.





“Gmail Hesabıma Habersiz Giriş Yapıldı İse Nasıl Anlarım” üzerine 3 yorum

  1. Çok teşekürler , kontrollerimi yaptım ve anormal bir duruma rastlamadım , bunu öğrendiğim iyi oldu arasıra girip bakacağım , elinize sağlık

    Yanıtla

Yorum yapın