Windows 10’da Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu Rengini Değiştir

Windows 10 da Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu Rengini Değiştir

Windows 10 ‘da Güncelleştirmelerden sonra artık renk seçenekleri kullanıcılara göre daha çok özelleştirilebilir oldu. Biliyorsunuz ki daha önceki konularımızda özel renkler için Windows 10 Color Control isimli bir yazılım ile özelleştiriyorduk. İlgili başlığımıza yazının sonundaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ancak Windows 10 ‘da Başlık Çubuğu, Başlangıç, Görev Çubuğu ve İşlem Merkezi Rengini özelleştirerek istediğimiz rengi ayarlayabiliyoruz.

Windows 10 ‘da Başlık Çubuğu, Başlangıç, Görev Çubuğu ve İşlem Merkezi Rengi Nasıl Ayarlanır?

başlat menüsü

Başlat menüsü > ayarlar > kişiselleştirme > renkler sekmesindeki yeniliklere göz attığımızda ilk olarak

Kullanıcıların en son kullanılan renkleri geçmişte tuttuğunu görüyoruz.

en son kullanılan renkler

Ayrıca standart olarak ön tanımlı gelen 48 adet renk seçeneği sunan Windows 10’da farklı renkleri kullanmak için bir özelleştir butonu eklenmiş. Örneğin, mercan, deniz mavisi gibi tonların istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken 48 adet tanımlı renklerin altındaki + özel renk butonuna tıklamak olacak.

renkler

İşte renk paletimiz açıldı. Kırmızı, Yeşil, Mavi, Sarı hiç farketmez istediğiniz şekilde rengi seçin ve renk düzeyini aşağıdaki skaladan ayarlayın.

özel renkler

Ayrıca Renk koyuluk derecesini ayarlayan skalanın  altında “daha fazla” butonuna tıklayın.

Daha fazla butonuna tıkladıktan sonra renk kodlarını kullanarak da seçimlerinizi yapabilirsiniz. Sonrasında Bitti butonuna tıklayın.

özel renkler

Kullanıcılara geniş spektrumlu bir renk seçeneği sunan microsoft’un Windows 10 ürününü geliştirmeye devam ettiğini görmüş olduk.

Genişletilmiş renk paletinden rengi seçtikten sonra seçtiğiniz rengin, işlem merkezi, başlat menüsü ve görev çubuğuna uygulanması için aşağıdaki resimde olduğu gibi başlık çubukları, başlat görev çubuğu ve işlem merkezi kutucuklarını bir tik atın. Ve, Başlat menüsü, görev çubuğu ve eylem merkezindeki seçtiğiniz renklere göre Şeffaflık sağlamak isterseniz saydamlık efektlerini açık konuma getirmelisiniz.

renk ayarları

Renklere değinmişken varsayılan uygulama modu ekranı gözünüze ilişmiş olabilir.

Varsayılan uygulama modu koyu ve açık olarak iki seçenek var. Buradaki renk seçimi ayarlar menüsünün arka planını değiştir. Örneğin koyu rengi seçerseniz, resimdeki gibi siyah bir arka plan elde etmiş olursunuz

koyu arka plan

Windows 10’Da Renkleri Özelleştirelim

LoneColor: Windows 10 Düz Masa Üstü Renkleri

Windows 10 Metro Menü Nasıl 4 Sutun Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 22 May 2017-Editlenme tarihi 04-08-2020





“Windows 10’da Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu Rengini Değiştir” üzerine 12 yorum

  1. Merhaba, windows 10’un son güncellemesinden sonra başlat ve görev çubuğunda istediğimiz rengi kullanabilmek için, renk modunu “koyu” seçmek gerekiyor. Bu da bütün arka planları siyah hale getiriyor. “Açık” renk modunu kullanarak, görev çubuğu ve başlat menüsünde seçtiğimiz tema rengini uygulayamıyoruz. Bunun bir yolu var mıdır?

    Yanıtla
  2. Teşekürler , renk ayarlarını hiç kurcalamamıştım , sayenizde istediğim renkleri ayarladım, elinize sağlık

    Yanıtla
  3. merhaba. görev çubuğundaki çubuğundaki windows simgesi, ara simgesi, görev görünümü simgesi, saat, tarih ve bildirim simgelerinin renklerini nasıl değiştirebilirim. teşekkürler.

    Yanıtla
  4. Creators güncelleştirmesi ile gelen bu özelliği sevdim. Artık yazılıma ihtiyacımız yok görünüyor? Ben daha önce sizin linkde de verdiğiniz yazılımı kullanıyordum. Anlatım için teşekkürler.

    Yanıtla
  5. Renklerin özelleştirilebildiğini bilmiyordum , böylesi daha hoş olmuş artık istediğimiz rengi kolayca verebiliyoruz , iyiki varsınız ellerinize sağlık

    Yanıtla

Yorum yapın