USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu

USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu

Yanımızdan hiç ayırmadığımız Flash bellekler ve harici HDD‘lerimizde en büyük yaşadığımız sorunlardan biri güvenli kaldır ile donanımı çıkartamayışımızdır.

 

Hemen hemen pek  çok kişinin flash belleği donanımı güvenle kaldır seçeneği ile kaldıramadığı için hata vermiştir. Yada harici hard diskiniz güvenle kaldıramadığınız için bilgisayarı kapatana kadar HDD’yi çıkartmamışsınızdır.

Windows, genel birim aygıtını, bir program tarafından kullanılmakta olduğu için durduramıyor. Aygıtı kullanabilecek programları kapatın ve sonra yeniden deneyin. 

USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu

Ve çözüm yolu olarak HDD’nin içindekileri kullanacağınız bilgileri ilk önce kopyalayıp masasütüne aktarmak gibi çözümde bulmuş olabilirsiniz benim gibi ancak bu meşakketli bir yoldur. Şimdi böyle bir durumda neler yapılması gerektiğini inceleyelim.

Buradaki  bilgilerin ayrıntılı anlatımını buraya tıklayarak sordum.net’de bulabilirsiniz.

İlk önce Process Explorer ile taratabilirsiniz.  Yani bu yazılım ile harici HDD’nizin neyin kullandığını görebilirsiniz. Aşağıdaki indir butonuna tıklayarak yazılımı indirip, rar’dan çıkartın. Ardından resimde gördüğünüz dürbün simgesine tıklayıp HDD yada belleğinizin harfini yazıp iki nokta : ekleyip search butonuna tıklayın. (F:  yada W: ) gibi. program size hangi uygulamaların açık kaldığını gösterecektir.

⇒Buradan İndirin

HDD’nizi windows explorer kullanıyor ise bunu bazı scriptler ile yeniden başlatabilirsiniz.

Şayet tarama sonucunda bendeki gibi sizde de $RmMetadata\$TxfLogContainer&#8230 sebepleri var ise

USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu

Harici HDD ‘yi veya flash belleğinizi takın.
Windows gezgininden simgesini bulun  ve sağ tıklayın

Genel sekmesindeki, bu sürücüdeki dosyaların, dosya özelliklerine ek olarak içeriklerinin de dizin haline getirilmesine izin ver kısmındaki tiki kaldırın ve uygula-tamam’a tıklayın.

USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu

 

Sonrasında HDD yada flash belleğiniz içeriğindeki dosyaları yeniden tarayacak. Bu taramanın süresi dosyaların büyüklüğüne göre değişecektir.

velociraptor’a Teşekkür ederim.

Windows PC’den Cihazları Güvenle Kaldırın

Bu konu 14 Eylül 2016 yayınlanmış olup, 18.05.2019’da güncellenmiştir.





“USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu” üzerine 4 yorum

  1. Bu sorunu yaşayan oldukça fazla kullanıcı olduğunu tahmin ediyorum. Öncelikle sorunun sebebini söyleyeyim; Bu Flash Diskler katı hal sürücüsü mantığı ile çalışır, yani aslında bu cihazlar ram gibi bilgiyi geçici belleklerinde tutarlar ve bu durum çoğu zaman eskiden üzerine yazılmış bir bilgiyi yada üzerinde yapılmış bir sistemsel formatlamayı ( Boot disk gibi) hatırlar ve unutamaz. Muhtemelen sorun yaşadığınız flash disk ler bir zamanlar Boot disk şeklinde formatlanmış olup tekrar flash disk olarak kullanılmaya başladıklarında doğru bir şekilde formatlanamadıklarından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle diski kaldır şeklinde değilde. Bilgisayarıma girip orda görülen Flash Disk üzerine sağ tıklayıp çıkar demeniz gerekir. Bu şekilde yaparsanız sorun yaşamazsınız. Hoşçakalın.

    Yanıtla

Yorum yapın