Windows’ta Hızlı Ayar Menüsünde Değişiklikleri Önleyin

Kullanıcıların Windows’da Hızlı Ayarları düzenlemesini önleyin!

Windows'ta Hızlı Ayar Menüsünde Değişiklikleri Önleyin

Windows 11’deki Hızlı Ayarlar, Uçak modu, Wi-Fi, Pil tasarrufu, Mobil erişim noktası, Bluetooth, Yayınla, Yakın paylaşım, Ses, Parlaklık, Gece ışığı, Erişilebilirlik gibi ortak özelliklere hızlı erişmenizi sağlayan yerleşik bir özelliktir. Sağ alt köşedeki saatin yanındaki Wi-Fi, Ses ve Pil simgelerine tıklayarak veya Win+A tuşlarına basarak erişebilirsiniz. Bu şekilde, örneğin Uçak Modu’nu açmak veya belirli bir Wi-Fi ağına bağlanmak için her zaman Ayarlar uygulamasını açmanız gerekmez. Ancak PC’nizde oturum açmış herhangi bir kullanıcı Hızlı Ayarlar panelini başlatabilir ve düğmeler ekleyebilir veya kaldırabilir. Ancak, kullanıcıların Hızlı Ayarlar menüsünü düzenlemesini istemeyebilirsiniz. Bu sebeple, Windows 11 bilgisayarınızda Hızlı Ayarların düzenlenmesini de engelleyebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra, Hızlı Ayarlar’a eklenebilecek tüm öğeleri göreceksiniz. Ancak Hızlı Ayarları düzenlemek için kullanılan kalem veya düzenleme simgesi çalışmayacaktır.

Windows 11’de Hızlı Ayarlar Menüsünde Değişiklik Yapılması Nasıl Engellenir?

Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açın ve aşağıdaki yola gidin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\

Windows anahtarına sağ tıklayın ve Yeni > Anahtar’ı seçin. Anahtarı Explorer olarak adlandırın ve Enter’a basın.

Explorer

Sağ bölmede, boş alana sağ tıklayın ve Yeni -> DWORD (32-bit) Değeri’ni seçin. DWORD değerini DisableEditingQuickSettings olarak adlandırın. Ardından, 1 değerini vermek için çift tıklayın. Tamam’ı tıklayın.

DisableEditingQuickSettings

Windows 11'de Hızlı Ayarlar Menüsünde Değişiklik Yapılması Nasıl Engellenir?

Değişikliklerin etkili olması için Windows gezginini yeniden başlatın. Şimdi, düzenleme düğmesi Hızlı Ayarlar menüsünde olmaya devam edecek, ancak tıklamak hiçbir şey yapmayacak. Kullanıcı artık menüdeki öğeleri değiştirme olanağına sahip olmayacak.

Alternatif olarak aşağıdaki rar dosyasınız indirip. Reg. kaydını çalıştırabilirsiniz.

▼Download▼ Şifre:ceofix





“Windows’ta Hızlı Ayar Menüsünde Değişiklikleri Önleyin” üzerine 5 yorum

Yorum yapın