Realtek High Definition Audio Driver Nereden İndirilir

Realtek High Definition Audio Driver Nereden İndirilir

Realtek High Definition Audio Driver Nereden İndirilir Nasıl Kurulur? Windows 10 ile her şey hata vermeye başladı. Bluetooth, ses sürücüleri, touchpad sürücüsü vs. Windows 10 yenilenen sürümlerinde sürekli hata fixleyeceklerine hatalı sürümler çıkartsa da yazılım şirketleri yinede kullanıcıları yalnız bırakmıyor.
Ve sürücüleri güncel tutmaya çalışıyorlar. Windows sistemi artık saatli bomba gibi oldu. Ne zaman patlayacağı belli değil. Neyin ne zaman bozulacağı da belli olmuyor. Bir gün çalışan birşey aniden bir güncelleme ile sorun çıkartabiliyor. Olmasın ama olurda bilgisayarınızın ses driverlarında sorun çıkarsa ses driverını yeniden kurabilirsiniz.

Ancak manuel kurulumun öncesinde Windows + R tuşuna basıp açılan pencereye devmgmt.msc yazın ( aşığıdan kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

devmgmt.msc

Buradan aygıt yöneticisindeki Realtek High Definition Audio sürücü yazılımını güncelleştire tıklayarak mevcut sürümü güncelleştirebiliriz. ( bu diğer ses sürücüleri içinde geçerlidir)  Ancak bu işlem sorunu düzeltmez ise Realtek High Definition Audio driverini bilgisayardan kaldırıp güncel versiyonu sitesinden indirebilirsiniz.

Realtek High Definition Audio Driver Nereden İndirilir

Realtek High Definition Audio Yazılımı Nereden indirilir?

Realtek High Definition Audio ses driverını bu linke tıklayıp orjinal sitesinden indirebilirsiniz. İndirdiğiniz setup’ı yönetic olarak çalıştırın ve kurulumdaki adımları izleyin.
Nasıl bir kurulum yapıldığını aşağıdaki videodanda izleyebilirsiniz.

Şayet orjinal sitesindeki kurulum sonrası da sorunlarını çözmez ise , yada siteminizi bilmediğinizden dolayı driver çalışmadı ise Driver Easy isimli yazılımı indirip çalıştırabilirsiniz. Realtek High Definition Audio dahil pek çok driver eksiğinizi de böylelikle update etmiş olabilirsiniz.

Driver Easy yazılımını da bu linkten indirebilirsiniz.





“Realtek High Definition Audio Driver Nereden İndirilir” üzerine 2 yorum

  1. Faydalı bir konuya temas etmişsiniz , Windows 10 kulananlara Allah sabır versin , VHD me kurduğum windows 10 lar son 8 ayda 6 defa çöktü ve tekrar kurmak zorunda kaldım oysa yine VHD ye kurduğum windows 7 ve windows 8.1 ler 2 senedir duruyor , sadece ses sürücüsü değil windows 10 baştan aşağı berbat bir sistemdir. Elinize sağlık

    Yanıtla
    • @Beta tester

      Teşekkür ederim. Ben kendi sitemimde Wİndows 10 kullansamda her ne hikmetse ses driverı ile sorunlarım yenilenip duruyor. Hemde sıfır sistemde bile. Görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Selamlar.

      Yanıtla

Yorum yapın