Excel’de Kılavuz Çizgilerinin Rengi Nasıl Değiştirilir

Microsoft Excel’de Kılavuz Çizgisinin rengi nasıl değiştirilir?

Excel'de Kılavuz Çizgilerinin Rengi Nasıl Değiştirilir

Excel’de varsayılan olarak kılavuz çizgisi gridir. Bazı kullanıcılar Excel’i her açtıklarında canlı kılavuz çizgileri görmek isteyebilirler. Veya varsayılan gri renkten sıkıldıysanız elbette gözünüze daha kolay gelen bir renk kullanmak istiyor olabilirsiniz. Ayrıca ızgara çizgilerinin rengini değiştirmek görme gücünü yada çalışma isteğini arttıracaktır.

Kılavuz Çizgisi Rengini İstediğiniz Gibi Değiştirin

Geçerli çalışma kitabındaki bir çalışma sayfasındaki kılavuz çizgileri için farklı bir renk seçmek için “Dosya” sekmesine tıklayın.,

Kılavuz Çizgisi Rengini İstediğiniz Gibi Değiştirin

Pencerenin sol bölmesinde, Seçenekler sekmesine tıklayın.

excel Seçenekler

Ardından, ekranın sol tarafındaki menüde “Gelişmiş” seçeneğine gidin. Ardından “Bu Çalışma Sayfası için Görüntüleme Seçenekleri”ni bulun.
Kılavuz çizgisi rengi, geçerli çalışma kitabındaki her çalışma sayfası için farklı olabilir. Seçili olan çalışma sayfası, bölüm başlığının sağındaki açılır liste varsayılan seçimdir. Farklı bir çalışma sayfası için kılavuz çizgisi rengini değiştirmek istiyorsanız, açılır listeden o çalışma sayfasını seçin.

Şimdi, bu bölümün altında (“Bu Çalışma Sayfası için Görüntüleme Seçenekleri”), Kılavuz Çizgisi rengi seçeneğiyle ilişkili boya simgesine tıklayın. Ve görüntülenen paletten bir renk seçin. “Kılavuz çizgilerini göster” onay kutusunun seçili olduğundan emin olun. Her şey bittiğinde, alttaki Tamam butonuna basın.

excel gelişmiş Seçenekler

Bu kadar. Şimdi Excel sayfanıza bakarsanız, kılavuz çizgilerinin artık seçtiğiniz renkte olduğunu görebilirsiniz.

excel kılavuz çizgisi rengi

Muhtemelen bir süre sonra orijinal ızgara rengine dönmek isteyeceksiniz. Kılavuz çizgileri için orijinal, varsayılan gri renge dönmek için, seçeneklere geri dönün.

Excel Kılavuz çizgileri için orijinal, varsayılan gri renge dön

Excel Seçenekleri penceresinde, Gelişmiş sekmesine bir kez daha tıklayın ve Bu çalışma sayfası için görüntüleme seçenekleri bölümüne gidin. Ve “Kılavuz çizgisi rengi” paletinde “Otomatik”i seçin.





“Excel’de Kılavuz Çizgilerinin Rengi Nasıl Değiştirilir” üzerine 2 yorum

Yorum yapın