Windows’da Bu Bilgisayar Klasörlerini Kaldırma

Windows 10’da Bu Bilgisayar‘a tıkladığımızda, Windows 7’de “Bilgisayarım” a tıkladığımızdaki gibi sadece sabit diskleri, çıkarılabilir depolama aygıtlarını ve ağ konumlarını göstermez.

Windows'da Bu Bilgisayar Klasörlerini Kaldırma

Bu bilgisayar, Masaüstü, Belgeler, İndirilenler, Müzik, Resimler ve Videolar, 3D Nesneler klasörlerini gösteren bir klasörler başlığı ile açılır ve pek çok kullanıcı bu klasörlerden rahatsızdır.

Windows 7 kullanıcıları, Windows 10’nun pek çok görünümünü  elden geldiğince Windows 7’ye benzetmeye çalışırlar. Bu Bilgisayar ekranı da bunlardan biridir.  İşte bu sebeple Windows 7’nin görünümüne daha çok benzemesi için bu bilgisayar ekranını değiştirebiliriz. Elbette bunu sağlamak için klasörleri gizler yada sileriz. Nasıl mı? İşte adımlar…

Windows 10’da Bu Bilgisayar Klasörlerini Gizle:

Bilgisayarın sahibi siz değilseniz geçici olarak bir bilgisayarda çalışıyorsanız yada bilgisayarda değişiklik yapma izniniz yok ise en iyi çözüm olarak “Bu bilgisayar”a tıklayın. Ve aşağıdaki resimde görüldüğü gibi “Klasörler” başlığındaki açılır ok’a tıklayıp kapatın. Artık klasörler görünmez. Windows bu ayarı hatırlar, böylece her Dosya Gezgini penceresini açtığınızda klasörler bölmesi yine kapalı olarak gelir.

Windows 10'da Bu Bilgisayar Klasörlerini Gizle:

Windows 10’da Bu Bilgisayar Klasörlerini Kaldır

Bilgisayarın kullanıcısı sizseniz gerekli tüm izin ve yetkiler sizde demektir. Öyle ise ya üstteki gibi gizlemeyi tercih edebilirsiniz yada tamami ile tüm klasörleri kaldırmayı. Bu bilgisayar içerisindeki tüm klasörleri kaldırmayı tercih ederseniz yapmanız gereken çok basit.

1- Makale sonundaki indir butonuna tıklayın.

2- bu-pc-klasor-kaldir.rar isimli dosyayı zip’den ayıklayın.

3- Sistem mimarinizin ne olduğunu bilmiyorsanız sistem_mimarisi.vbe isimli dosyaya çift tıklayın çalıştırın. Sistem mimarinizin ne olduğunu öğrenin.

sistem mimarisi

4- Sistem mimarisini öğrendikten sonra vbe klasörünün içerisindeki sisteminize uygun olan dosyayı çift tıklayıp açın.  Klasörün içerisindeki bu-pc-klasor-kaldir__x64.vbe ve bu-pc-varsayilan__x64.vbe isimli iki tane dosya bulacaksınız.

Bu bilgisayar menüsündeki klasörleri kaldırmak için bu-pc-klasor-kaldir__x64.vbe klasörüne çift tıklayın. Kullanıcı hesabı denetimi gelecektir, onaylayın.

Bir pop-up pencerede ” Bu bilgisayarda ekranındaki gereksiz klasörler kaldırıldı “ bilgi ekranı ile karşılaşacaksınız. ” tamam “ butonuna tıklayın.

Windows 10'da Bu Bilgisayar Klasörlerini Kaldır

Artık windows 10 bilgisayarınız biraz daha windows 7 sistemini andıracaktır.

Bu görünümden sıkılıp eski haline dönmek isterseniz klasör içerisindeki bu-pc-varsayilan__x64.vbe dosyasını çift tıklayıp çalıştırın. Kullanıcı hesabı denetimi gelecektir onaylayın. Ve açılan bilgi penceresinde ” Bu bilgisayar ekranındaki klasörler varsayılan hale getirildi “ mesajını göreceksiniz. ” Tamam “ butonuna tıklayın.

Windows 10'da Bu Bilgisayar Klasörlerini Kaldır

Hepsi bu kadar. Tek tık ile istediğimiz zaman bu bilgisayar ekranını windows 7 gibi yapabilir  ve istediğimiz zaman tekrar görünümü Windows 10 gibi yapabiliriz.

▼Download▼ Şifre:ceofix

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Windows’da Silinmeyen Klasör Programsız Nasıl Silinir?

Dosya Gezgininde Gezinti Bölmesi Nasıl Gizlenir

Dosya Gezgini Çalıştır Gibi Nasıl Kullanılır?

Windows 10 Da Dosya Gezginine Denetim Masası Nasıl Eklenir

Windows’da Gerçekten Gizli Bir Klasör Yada Dosya Oluştur

Windows’da Dosya İlişkilendirilmesi Nasıl Kaldırılır





“Windows’da Bu Bilgisayar Klasörlerini Kaldırma” üzerine 2 yorum

  1. Windows 7 ye alıştığım için yazıdakini hemen uyguladım ve mükemmel iş gördü ellerinize sağlık

    Yanıtla

Yorum yapın