Windows 10’da Görev Çubuğuna Dil Simgesini Ekle Yada Kaldır

Windows 10'da Görev Çubuğuna Dil Simgesini Ekle Yada Kaldır

Windows 10‘da birden fazla dil kullanıyorsanız hali ile yazma dili/ klavye dili olarak ek dil seçeneğini eklemişsinizdir. Ve görev çubuğunda sağ tarafta diller arası geçisi rahatlık ile yapabiliyorsunuzdur. Hatta geçmiş konularımızda diller arasında geçişe bir kısayol bile atamıştık. Makale sonundaki linklerde ilgili konuları bulabilirsiniz.

Gün gelir artık ek dil seçeneğine ihtiyacımız olmaz ve görev çubuğunda sağ tarafta dil simgesi bizi rahatsız etmeye başlayabilir. Belkide yanlışlıkla sürekli diğer dili aktif ettiğimiz için aniden yanlış yazmayada başlayabilirsiniz. Yada tam dil değiştirmek isterseniz ama görev çubuğunda artık klavye dilini değiştirmek için ikon kaybolmuştur. İşte bugünkü konumuzda görev çubuğunda kaybolan yada artık görünmesini istemediğimiz dil değiştirme ikonuna çözüm getireceğiz.

Windows 10’da görev çubuğunda dil simgesini gösterme yada gizleme

1- Windows 10 görev çubuğundaki boş alana sağ tıklayın ve ardından “Görev çubuğu ayarları” seçeneğine tıklayın.

Görev çubuğu ayarları

2- Görev çubuğu ayarları ekranı açılacaktır. Sağ menüyü aşağı doğru kaydırın “Bildirim alanı” başlığı altındaki , “Sistem simgelerini aç veya kapat“ı tıklayın.

sistem simgeleri aç yada kapat

3- “Giriş Göstergesi” seçeneğini bulun ve karşılığındaki anahtarı kapatın. Anahtarı kapattığınızda görev çubuğunun sağında artık diller simgesi görünmeyecektir.

giriş göstergesi

* Eğer bilgisayarınızda görev çubuğunun sağında zaten diller simgesi görünmüyor ise yukarıdaki anlatımın tüm adımlarını gerçekleştirin. Ve “Giriş Göstergesi” seçeneğindeki anahtarı açık konuma getirin. Görev çubuğunda anında artık diller simgesi görünecektir.

4- Dili değiştirmeniz gerektiğinde, Giriş Göstergesine tıklayın ve listeden ihtiyacınız olan dili seçin. Windows klavye dilini anında seçtiğiniz dilde değiştirir.

Aşağıdaki makalelere göz atmak isterseniz tıklayın:

Windows 10’a Ek Klavye Dili Nasıl Eklenir

Windows 10’da Klavyeler Arası Geçişe Kısayol Atama

Görev Çubuğu Ve Sistem Tepsisinde Ses Simgesi Yok

Windows 10’da Görev Çubuğunda Saati Göster Yada Gizle

Windows 10 Sağ Köşedeki Bildirim Sesi Nasıl Kapatılır

Birden Çok Saat Dilimi Görev Çubuğunda Nasıl Görüntülenir

Windows’da Rozetleri Görev Çubuğu Düğmelerinde Göster-Gizle

Windows’da Bölge Ayarları Nasıl Değiştirilir

Windows’da Görev Çubuğunda Saati Saniye İle Göster





“Windows 10’da Görev Çubuğuna Dil Simgesini Ekle Yada Kaldır” üzerine 2 yorum

Yorum yapın