Windows’da Sağ Tıklama Çalışmıyor Sorununun Çözümleri

Farenizdeki sağ tıklama tuşu çalışmadığında, bilgisayarınızdaki sağ tıklama bağlam menüsüne erişemezsiniz. Windows 10’da çalışmayan sağ tıklamayı düzeltmek için neler yapılabilir?

Windows'da Sağ Tıklama Çalışmıyor Sorununun Çözümleri

Windows 10’da Sağ Tıklama Çalışmıyor Sorunu:

( Makale sonundaki videoyu da izleyebilirsiniz)

Windows 10’da sağ tıklamanın çalışmama sebebi, üçüncü taraf uygulamalar ile ilgili olabilir. Eski ya da uyumsuz aygıt sürücülerinden bozuk sistem dosyalarına kadar çeşitli nedenlerden dolayı sağ tıklama tepkisiz kalabilir. Bazı durumlarda, sağ tıklatma yalnızca Microsoft Office ve diğer bazı Uygulamaları kullanırken erişilemez duruma gelir. Her iki durumda da sağ tıklama sorunu düzeltilebilir ve Windows 10’da Çalışmayan Sağ Tıklama sorununu gidermeye yönelik yöntemleri aşağıda bulabilirsiniz.

1. Bilgisayarı Yeniden Başlat

Bilgisayarınızda sağ tıklatma sorunu küçük bir yazılım sorunundan kaynaklanıyorsa, bilgisayarı yeniden başlatarak çözülmesi gerekir.

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarınızda sağ tıklama içerik menüsüne erişip erişemediğinizi kontrol edin.

2. Tablet Modunu Kapatın

Windows 10’da yeni bilgisayarlarda sağ tıklamanın çalışmamasının yaygın bir nedeni, Tablet modunun açık olmasıdır.

Ekranınızın sağ alt köşesindeki Eylem Merkezi Simgesine tıklayın. Tablet Modu etkinse, Tablet Modu Simgesi vurgulanmış olarak görünür. Tablet Modunu devre dışı bırakmak için Tablet Moduna tıklayın.

Windows'da Sağ Tıklama Çalışmıyor Sorununun Çözümleri

3. Farenin Çalıştığından Emin Olun

Fareyi başka bir Masaüstü veya Dizüstü Bilgisayara takın ve sağ tıklamanın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Kablosuz bir fare olması durumunda, pilleri yenileriyle değiştirin ve bilgisayarınızdaki sağ tıklama menüsüne erişip erişemediğinizi tekrar kontrol edin.

4. Windows Gezgini’ni yeniden başlatın

Yalnızca sağ tıkla menüsüne erişemiyorsanız, Windows Gezgini’ni yeniden başlatmak sorunu çözebilir.

Ctrl+Shift+Esc tuşlarına aynı anda basıp Görev Yöneticisini açın. Görev Yöneticisi ekranında, İşlemler Sekmesinde Windows Gezginini bulun ve Yeniden Başlat butonuna tıklayın. Dosya Gezgini’ni yeniden başlattıktan sonra sağ tıklama menüsüne erişip erişemediğinizi kontrol edin.

Windows Gezgini'ni yeniden başlatın

4. Fare Sürücülerini Güncelleyin

Bilgisayarınızda Aygıt Yöneticisi’ni açın. Fare ve diğer İşaret Aygıtları’nı genişletin ve HID uyumlu Fare’ye çift ​​tıklayın.
HID uyumlu Fare özellikleri penceresinde, Sürücü sekmesine tıklayın ve Sürücüyü Güncelleştir butonuna tıklayın.
Sonraki ekranda, Güncel sürücü yazılımını otomatik olarak ara seçeneğini tıklayın ve Windows’un sürücü yazılımını otomatik olarak aramasını ve güncellemesini sağlayın.

5. Uyumluluk Sorunlarını Giderin

Sağ tıklamanın çalışmaması sorunu, bilgisayarınızda yüklü olan eski veya uyumlu olmayan yazılımlardan kaynaklanabilir.

1. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik ayarlarına tıklayın. Sol bölmeden, Sorun Gider’e tıklayın. Program Uyumluluğu Sorun Gidericisi‘ne tıklayın. Ve hemen Sorun Gidericiyi Çalıştır butonuna tıklayın. Windows’un bilgisayarınızda çalışacak eski programları çalıştırma sorunlarını bulmasını ve gidermesini sağlayın.

Uyumluluk Sorunlarını Giderin

6. Sistem Dosyası Denetleyicisini Çalıştırın

Bozuk sistem dosyalarından kaynaklanan sorunları çözmek için aşağıdaki adımları izleyin.
Komut istemi CMD’yi admin yetkisinde çalıştırın.
Komut İstemi Penceresinde, sfc /scannow yazın ve Enter tuşuna basın. Aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştarabilirsiniz.

sfc /scannow

Tarama’nın tamamlanmasını bekleyin. Tarama bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun çözülüp çözülmediğine bakın.

7. En son yüklenen yazılımı kaldırın

Sorun, yeni bir yazılım yüklemesinden sonra başlamışsa, yeni yüklenen programın Windows ile uyumlu olmaması veya doğru şekilde yüklenmemiş olmaması sebebi ile farenin sağ tıklaması bozulmuş olabilir.

Denetim masasından yada ayarlar arayüzünden son yüklediğiniz programı kaldırın. YÜklenen programların nasıl kaldırılacağını bilmiyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Denetim masasından program kaldırmak için tıkla >>> Windows’da Uygulamaları Kaldır-Program Kaldır

Windows 10 ayarlar uygulamasından program kaldırmak için tıkla >> Windows 10 Da Aynı Anda Birden Çok Program Nasıl Kaldırılır

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Wise Care 365 İle Bilgisayarı Hızlıca Temizle Ve Hızlandır (ceofix.com)

iObit Advanced SystemCare Pro Özellikleri Nedir-İndir Yükle (ceofix.com)

Fare İmlecinin Boyutu Ve Rengi Nasıl Değişir

Fare Özelliklerini ( Fare Ayarlarını) Açmanın 5 Yolu

Sol El İle Mause- Fare- Kullanmak İçin Nasıl Ayar Yapılır?

Farenin İşaretçi Hızı Ve Hassasiyeti Nasıl Arttırılır

Touchpad Nasıl Devredışı Bırakılır

Sağ Tık Bağlam Menüsüne Cmd-Komut İstemi Nasıl Eklenir?

Başlat Sağtık Menüye Komut İstemi Nasıl Ayarlanır

Sağ Tuştan Yönet Seçimini Etkinleştir Veya Devre Dışı Bırak

Sağ Tuş İle Dosya Yolunu Hızlıcı Kopyala

Yayınlanma tarihi: 2 Şub 2019-editlenme tarihi: 15-09-2021





“Windows’da Sağ Tıklama Çalışmıyor Sorununun Çözümleri” üzerine 21 yorum

  1. Yapmaniz gereken tek sey bilgisayarin saat ve tarihini guncellemek, 1 dakika bile farkliysa bilgisayarda birsuru sorun cikar. Otomatik esitleyin sadece.

    Yanıtla
  2. Sağ tık yapıyorum bilgisayar yükleniyor sağ tik açılmıyor yukleniyorda kalıyor. Sonra beyaz ekran oluyor sonra siyah ekran olup hemen geri anamenüye geliyor sonra tekrar sağ tik yapıyorum tekrar aynısı oluyor. çözemedim

    Yanıtla
  3. Bu sorun bir ara başıma gelmişti ne yaptıysam olmamıştı , keşke bu yazıyı daha önce görseymişim , elinize sağlık

    Yanıtla
  4. Merhaba öncelikle fare imlecini değiştiricektim ama sağ tıkda yükle veya daha çok şey yazması yerine aç kes sil kopyala var sadece.Yardımcı olursanız sevinirim.

    Yanıtla
  5. Çok teşekkürler. Bundan aylarca önce bir müşterimizin başına gelmişti. Win10’la aramız pek iyi olmadığından kullanmıyorduk ve bir türlü çözememiştik. Masaüstü ikonları gözükmüyor ve fare sağtık çalışmıyordu. Kısa bir araştırmadan sonra windowsun tablet moduna geçtiğini öğrendik ve hemen düzelttik. Hatta bir de kısayol kombinasyonu vardı şimdi unuttum Ctrl+Shift… gibi birşeydi. Bulabilirseniz ekleyin mutlaka faydalı olacaktır. İyi çalışmalar…

    Yanıtla
    • @adem

      @adem belki yanlış yazıyor olabilirsin.. komutu code içine aldım fareni sfc üzerine getirince view source yazısının oradki ikona tıkla metin belgesinde kod açılacak oradan kopyalayıp yapıştır istersen birde.

      Yanıtla
  6. TABLET MODU AÇIK MIŞ… YA ALLAH RAZI OLSUN SENDEN… ÇOCUK RASTGELE TUŞLARA BASMIŞ 1.5 SAAT UĞRAŞTIM… TABLET MODU AÇIKMIŞ. HEM FARE SAĞ TUŞ ÇALIŞMIYOR(DU) HEM BİLGİSAYARIN MASAÜSTÜ DEĞİŞMİŞTİ… TABLET MODUNU KAPATTIM, HEM SAĞ TUŞ ÇALIŞTI, HEM MASAÜSTÜ ESKİ HALİNE GELDİ.
    ÇOOOOK TEŞEKKÜRLER.

    Yanıtla
  7. Bir ara olmuştu sonra formatlamıştım düzelmişti birdaha olursa kesinlikle yazdıklarınızı uygulayacağım , elinize sağlık

    Yanıtla

Yorum yapın