Windows’da Kullanıcı Hesabı Denetimi Açma Ve Kapatma

Windows'da Kullanıcı Hesabı Denetimi Açma Ve Kapatma

Bilgisayarda Programları yüklerken yada küçük yazılımları çalıştırırken karşımıza kullanıcı hesabı denetimi ile ilgili bir pencere gelir. Acemi kullanıcıların önemsemediği gibi bilgisayara daha aşina kullanıcıların da önemsemediği bir penceredir. Ve bu kullanıcı hesabı denetiminin ne uyarısı olduğunu bile anlamadan tamam deriz.

Kullanıcı Hesabı Denetimi

Aslında UAC diye kısaltılan kullanıcı hesabı denetiminin bize yararı vardır. Çalıştırmak istediğimiz yazılımın bilgisayarda registry değerlerinde ve sistem dosyalarında değişiklik yapacağını belirtir. İstemiyorsanız yazılımı kurmaya devam etmeyebilirsiniz. Kurmaya devam ettiğinizde ise de herhangi bir sorun ile karşılaştığınızda  en son hangi yazılımı kurduğunuzu ve sistem dosyalarına hangisinin müdahale ettiğini bilirsiniz.

Kullanıcı hesabı denetiminin uyarı penceresini gereksiz buluyorsanız yada yanlışlığa kapatıp tekrar nereden açılacağını bulamadı iseniz aşağıda pek çok yöntemi size anlatacağım bunlardan kolayınıza gelene kullanabilirsiniz.

Kullanıcı hesabı denetimi nerede? Kullanıcı hesabı denetimini nasıl açarım?

Yöntem 1: Denetim Masası açın. Kullanıcı Hesapları’na tıklayın. Yeniden kullanıcı hesaplarına tıklayın. Ve kullanıcı hesabı denetimi ayarlarını değiştirin’e tıklayın.

Windows'da Kullanıcı Hesabı Denetimi Açma Ve Kapatma

Hesap denetimini istediğiniz gibi ayarlayın. Kapatmak isterseniz kaydırıcıyı aşağıya hareket ettirin (hiçbir zaman uyarma) ve Tamam’a tıklayın . UAC’yi açmak istiyorsanız, kaydırıcıyı en üste getirin (Her zaman uyar yada windows ayarları değiştiğinde uyar olarak ayarlayın.)Tavsiyem kullanıcı hesap denetimini kapatmamanız yönünde olacaktır.

Kullanıcı hesabı denetimi nerede? Kullanıcı hesabı denetimini nasıl açarım?

Yöntem 2: Çok daha kolayı vardır. bir tık ile kullanıcı hesabı denetimi ayarlarına erişebilirsiniz. Makale sonundaki uac.rar’i indirin. Bilgisayarınıza indirdikten sonra zip’den çıkartın. İçindeki klasörde uac.vbe dosyasına çift tıklayın. Kullanıcı hesap denetimi hemen açılacaktır.

Bilgisayarınızda Program Çalıştırırken Sizden Şifre İstesin

▼Download▼ Şifre:ceofix

Yayınlanma tarihi: 30 May 2018 – editlenme tarihi 18-10-2023





“Windows’da Kullanıcı Hesabı Denetimi Açma Ve Kapatma” üzerine 12 yorum

  1. Yazar Tuba Hanım, kullanıcı hesabı denetimi ile ilgili bir problemim var, araştırdım ama herhangi bir çözüm bulamadım. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

    Yanıtla
  2. Makale sonunda script demişsiniz ama bulamadım , rica etsem indirme linkini paylaşırmısınız , bu arada güzel bir anlatım olmuş elinize sağlık

    Yanıtla

Yorum yapın