Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusuna Göndermeden Sil

Bilgisayarımızda çalışırken pek çok kullanmayacağımız belge, resim, dosyayı çöp kutusuna taşıyoruz. Ve çoğunlukla da çöp kutusunu temizlemeyi unutuyoruz. Aslında bu çöp kutusunda sildiklerimizi unutmamızın 2 olumsuz yanı var. İlki belki çok kritik bir dosya sildik ve çöpte kalması pek çok sakınca yaratacak.

Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusuna Göndermeden Sil

Örneğin bir iş arkadaşınız sizden sonra bilgisayara bakarsa tesadüf sildiğiniz dosyayı görecek yada evde bilgisayar kullanırken sildiğiniz bir belge çöp kutusunda kalırsa diğer aile bireyleri bu sildiğiniz içerikleri görme olasılığı çok yüksek.

Peki bir dosya yada belgeyi çöp kutusuna göndermeden kalıcı olarak silebilirmiyiz. Elbette evet bu işlemi yapan pek çok yazılım olsa da ufak bir ayar ile çöp kutusuna göndermeden kalıcı olarak silebiliyoruz. İşte nasıl yapabiliriz:

İlk önce kontrollü bir şekilde dosyaları kalıcı olarak silebiliriz:

Dosyaları Geri dönüşüm kutusunda tekil olarak kalıcı sil

Shift tuşunu basılı tutun ve bir klasörü veya dosyayı Geri Dönüşüm Kutusu’na sürükleyin . Dosyanın sil kelimesinde sarı bir uyarı olduğunu fark edeceksiniz. Fareyi bırakın artık çöp kutusunda sildiğiniz öğe görünmeyecektir.

Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusuna Göndermeden Sil

Geri Dönüşüm Kutusuna Aktarırken kalıcı olarak Sil

Ayrıca , her zaman dosyaları anında silmek için Geri Dönüşüm Kutusu’nu da ayarlayabilirsiniz. Geri dönüşüm Kutusuna sağ tıklayın, Özellikler’i seçin ve “Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusuna Taşıma. Dosyalar silindiğinde hemen kaldır.” seçeneğini seçin.

Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusuna Göndermeden Sil

“Bu işlemi  ortalama kullanıcılar için önermiyorum. “ Sebebi ise çok çok önemli bir dosyayı yanlışlıkla silebilirsiniz. Ve geri getirmek bazen mümkün olmayabiliyor. Kurtulabilen dosyalar genellikle üzerine veri yazılmadığında oluyor. Bu sebep ile çok önemli dosyalarınız silebilme ihtimaliniz oldukça yüksek olur. Yine de zaten bilgisayarda çok önemli not alıp yada çok önemli resimleri silip düzenleme yapmıyoruz diyorsanız sorun olmayacaktır. Tercih tamamen sizin. Windows 10 ve 11 de geçerlidir.

Windows’da Geri Dönüşüm Kutusunu Görev Çubuğuna Sabitle

Masa Üstü Dizininde Geri Dönüşüm Kutusu Nasıl Görüntülenir

Hızlı Erişimdeki Dosyaları Anında Çöp Kutusuna Gönder

Yayınlanma tarihi: 16 Nis 2018-editlenme tarihi-17-11-2023





“Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusuna Göndermeden Sil” üzerine 8 yorum

  1. Oldukça kolaylık sağlayacak bir ipucu bu , En azından benim çok işime yarayacak böyle basit ama etkili paylaşımlarınızın devamını dilerim.

    Yanıtla

Yorum yapın