Windows 10 Exploit Protection Nedir Nasıl Yedek Alınır

Windows 10 Defenderda Exploit Protection Nedir Ve Exploit Protection Yedeği Nasıl Alınır

Windows 10 Exploit Protection Nedir Nasıl Yedek Alınır

Windows 10 creators update güz güncellemesi ile Defender’da güvenlik geliştirmeleri barındırıyor. Windows 10 1709 ‘da Denetimli klasör erişimi ,Exploit Protection gibi yenilikler mevcut.

Exploit Protection, Aslında Geliştirilmiş Azaltıcı Etken Deneyimi Araç Seti (EMET)’in bir parçasıdır. Yani, güvenilmeyen veya güvensiz uygulamalardan kaynaklanan tehditleri azaltarak güvenliği artırır. Etkinleştirildiğinde, Windows sisteminin ve uygulamaların yararlanma azaltma ayarlarının yönetimine ve yapılandırılmasına izin verir.

Exploit Protection, ransomware tehditlerine karşı güvenlik sağlar. Bu özellik sayesinde kullanıcı dosyaları üzerinde yapılan izinsiz değişikliler engelleniyor ve ayrıca yüklü uygulamalar çeşitli güvenlik açıklarına karşı korunuyor. Görünen o ki; Microsoft güz güncellemesinde, Cerber, Locky, Spora, WannaCry ve Petya gibi ransomware tehditlerine karşı Windows 10’un her zaman koruma altında kalmasını sağlayacak.

Defender Güvenlik Merkezi’ndeki Exploit protection nedir ve Exploit protection Nasıl Etkinleştirilir

1-Defender güvenlik merkezine ulaşmanın en kolay yolu görev çubuğunda küçük uygulamalarda defender kalkan simgesine tıklamınızdır. Ancak sizde görünmüyor ise Başlat menüsü > ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Windows defender > Windows defender güvenlik merkezini açın’a tıklayın.

2-Defender güvenlik merkezinden iken “Uygulama ve tarayıcı denetimi” ne tıklayın. ve aşağı doğru kaydırın Exploit protection ayarını göreceksiniz.

3-Exploit ayarlarına tıklayın.

4- Yeni ayar penceresinde iki sekmeli bir kategoriye erişeceksiniz. Biri Sistem ayarlar ve diğeri ise Program ayarları içindir. Sistem ayarları altında , açıp kapatabileceğiniz farklı güvenlik ayarları bulacaksınız.

Windows 10 Exploit Protection Nedir Nasıl Yedek Alınır

-Denetim akıl koruması
-Veri yürütme engellemesi
-Görüntülerin zorunlu rastgele seçimi
-Bellek ayrımalarını rasgele seç
-Özel durum zincirlerini doğrula
-Yığın bütünlüğünü doğrula

Bunların hepsi varsayılan olarak açıktır ve herhangi bir değişiklik yaparsanız, UAC onay mesajını almanız gerekir.

5 ” Program ayarları bölümünde ise tek tek uygulamalar için güvenlik ayarlarını özelleştirebilirsiniz. Program ekle butonuna tıklayıp , isme göre yada program yoluna göre güvenli hale getirmek istediğiniz özelleştirilmiş bir uygulama ekleyebilir veya önceden yüklenmiş uygulamaları çalıştırılabilir dosyaları listeden görüntüleyerek seçebilirsiniz. Bir uygulama ekledikten sonra Listede görünür ve ardından seçeneklerini özelleştirebilir veya listeden çıkarabilirsiniz.

Windows 10 Exploit Protection Nedir Nasıl Yedek Alınır

Ancak değişiklik yapmadan ve yaptıktan sonra ayarları dışa aktarma seçeneği kullanabileceksiniz.

Exploit protection Ayarları Nasıl Dışa Aktarılır?

Exploit protection Ayarlarını dışa aktarmak için Exploit protection ayar sayfasından “ayarları dışa aktar seçeneğini kullanabilirsiniz. Ancak yaptığım denemelerde her yedeğin düzgün alınmadığını fark ettim. Bu sebep ile verimli yedek alamayabilirsiniz. Bunu aşmak için aşağıdaki indir butonuna tıklayıp exploit.rar dosyasını indirin. Hİç bir ayar değiştirmeden bir yedek alın.

Windows 10 Exploit Protection Nedir Nasıl Yedek Alınır

Ve istediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra kendi yedeğinizide alabilirsiniz. Dilerseniz sonrasında ister orjinal yedek ister kendi özelleştirdiğiniz yedeği yükleyebilirsiniz. Ancak .xml dosyası exploit_backup.xml ismi ile .vbe dosyasının yanında olmalıdır.

Windows 10 Exploit Protection Nedir Nasıl Yedek Alınır

Aldığınız yedek dosayalarının kişisel mi yoksa eski yedek mi olduğunu lütfen karıştırmayın. Aksi halde doğru ayarları kaybedebilirsiniz.

Bu konularda ilginizi Çekebilir:

Windows Defender SmartScreen Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Windows Defender Tam veya Hızlı Tarama Nasıl Programlanır

Windows Defender Güvenlik Merkezi İkonu Kaldır

Yenilenen Windows Defenderi Klasik Görünüme Nasıl Alırım

Windows Defender Virüs Uyarısı İle Dosyaları Mı Siliyor?

▼Download▼ Şifre:ceofix





“Windows 10 Exploit Protection Nedir Nasıl Yedek Alınır” üzerine 4 yorum

  1. Çok güzel açıklamışsınız teşekürler scriptleriniz ile bir tıkla yedeği geri alıp yükleyebildim ama windows 10 da yedeği nasıl geri yükleyeceğimi bulamadım , sanırım microsoftun eksiklerini tamamlıyorsunuz , elinize sağlık

    Yanıtla
    • @Deniz doruk

      rica ederim. Maalesef dışa aktar var ama içe aktar yok. Power shell ile yapabilirsiniz ancak normal kullanıcıları aşıyor o yöntem. Selamlar.

      Yanıtla

Yorum yapın