VLC’de Müzikleri Görsel Efekt -Goom Etkisi İle-İzle Ve Dinle

Müziklere Görsel Efekt ekle!

VLC'de Müzikleri Görsel Efekt -Goom Etkisi ile-İzle Ve Dinle

Müzik dinlerken görsel efektler ile şenliğe ne dersiniz? Pek çok kişinin evinde LCD ekran TV’Ler var. Ve dilerseniz müzik dinlerken simsiyah bir ekran yerine havai fişek patlamalarına benzeyen görsel efektler ile müzik dinleyebilirsiniz. Tüm bunları VLC player da visualizations ayarı ile yapmak mümkün. VLC Media Player dört görselleştirme ile birlikte gelir, bunlar Goom efekti, libprojectM efekti, Görselleştirici filtresi, 3D OpenGL spektrum görselleştirmesidir.

Okuyucularımızdan gelen bir soruda VLC player da visualizations ayarı nasıl yapılıyor idi. Konu hakkında bir kaç deneme yaptım. Aslında projectM diye bir dosya ile denedim. Ancak Çok da başarılı olamadım. Yinede belki bu dosya ile daha fazla görseli elde edebilecek olmama rağmen farklı birşeyler denemek istedim.

Ve VLC player’ın  ayarlarından bize sunduğu görsel efektleri kullandım. Sonuç gerçekten olumlu oldu. Şayet ek görsel istemiyorsanız, VLC player müzik ile görsel bir şölen sizi bekliyor olacak. projectM ile ilgili dosyaya gelecek olursam bir iki kalem da bu dosya hakkında birşeyler söylemek istiyorum.

projectM isimli dosya ile bu işlemi yapmaya çalışırken sebebini anlayamadığım şekilde kameram açıldı. Belki de ben yanlış birşeyler yaptım, bilemiyorum ancak bu önemli bir bilgiyi paylaşmadan geçmek istemedim.

VLC player’da müzik dinlerken görsel efekt ayarını nasıl yaparız ? VLC player’da Goom etkisini açma ve kapatma

1- VLC player’ı açın. Araçlar  ve  ayarlara tıklayın.

VLC'de Müzikleri Görsel Efekt -Goom Etkisi ile-İzle Ve Dinle

2- Ayarlarda Ses ‘e tıklayın ve  görselleştirme karşısındaki  açılır kutucuktan goom etkisini seçin.

VLC'de Müzikleri Görsel Efekt -Goom Etkisi ile-İzle Ve Dinle

3- Sol alt köşeden “ayrıntılıya” tıklayın. Ses ayarlarının altında “Görselleştirmeler” e tıklayın. Yanında açılan sol sütundan kapalı olan ayarı goom etkisi yapın

VLC'de Müzikleri Görsel Efekt -Goom Etkisi ile-İzle Ve Dinle

5- “Görselleştirmeler” altında goom’a tıklayın ( Ben burada görüntü eni – boyu-ve oynatma hızı ayarlarında değişiklik yaptım. Dilediğiniz gibi bu ayarları  değiştirebilirsiniz.) Ardından kaydet’e tıklayın.

VLC de Müzikleri Görsel İle Dinleme Nasıl Yapılır?

6- Artık geriye VLC‘de müziği görselli olarak izlemek kalıyor. MP3 dosyasını sürükleyip VLC player içine bırakın.

VLC'de Müzikleri Görsel Efekt -Goom Etkisi ile-İzle Ve Dinle

Ve görsel şölen sizi bekliyor.

Yayınlanma tarihi: 12 Mar 2017- güncellenme tarihi 26-02-2022





“VLC’de Müzikleri Görsel Efekt -Goom Etkisi İle-İzle Ve Dinle” üzerine 11 yorum

  1. Mükemmel birşeymiş , böyle bir özellik olduğunu yeni öğrendim , elinize sağlık artık kullanacağım.

    Yanıtla
  2. Harika bir şey VLC nin bu özelliğini hiç bilmiyordum. Video ile anlatımınız daha iyi olmuş. çok teşekkürler. Videoda çalan müzik çok güzel ismini öğrenebilir miyim?

    Yanıtla
  3. +Teknohaber.Tc Merhaba Nimet Tuba Öz Hanım o konuyu biliyorum ve araştırıyorum sizde bir şeyler bulursanız lütfen beni bilgilendiriniz. visualizations ile çalışan medya oynatıcısı buldum ilgilenirseniz linklerini belirtiyorum.
    thumbapps.org – Clementine Portable 1.3.1
    Nimet Tuba Öz Hanım projectM visualizations ile bir şeyler bulursanız lütfen beni bilgilendiriniz. Ayrıca linkini vereceğim arkadaşa Winamp Portable yaptırdım Winamp ve litle sürümü bu arkadaşdan bilgi konusunda istifade edebilirsiniz ben teknik konularda bilği için yazışıyorum hoşça dostça selamette kalalım.

    https://www.clementine-player.org/tr_TR/screenshots
    https://portable.info.pl/qmmp-portable/
    https://qmmp.ylsoftware.com/

    Yanıtla

Yorum yapın