Android Telefonlar İçin En İyi Güvenlik İpuçları

Android Telefonlar İçin En İyi Güvenlik İpuçları

Gizlilik ve Güvenlik günümüzde çeşitli Android telefonlar için büyük bir endişe kaynağı. Android Telefonunuzda çeşitli oyunları veya uygulamaları indirirken veya oynarken güvenlik sorunları konusunda endişelerinizin olması gerekiyor. Google, cihazımızı güvenli hale getirebilecek bazı güvenlik ipuçlarını kullanıma sunmuştur. Bu ipuçlarını uyguladıktan sonra Android Telefonlarınız da güvenlik ile ilgili sorunların çoğunluğunu aşmış olabilirsiniz.

Android Telefonlar için en iyi Güvenlik İpuçları

1. Cihazın ekranını kilitleme :

Bir tabletin veya akıllı telefonun her zaman kilit ekranında kalmasını ve kullanılmamasını sağlayabilirsiniz. Cihazımızın herhangi bir yerde kalması durumunda, telefon içerikleriniz güvende olacaktır. Tek yapmanız gereken, Ayarlar> Kişisel> Güvenlik> Ekran kilidi. Desen, şifre veya pin kilidi kullanabilirsiniz.

2. Güvensiz uygulamalardan korunma :

Google, şüpheli uygulamaları yalnızca engeller ve bu nedenle Google’ın, Android uygulamaları elde etmek için en iyi ve en güvenli yeri google play store’dur . Ancak başka bir yerden bir uygulamayı indirdiğimizde koruma düşecektir. Google’ın başkka bir yerden indirdiğiniz içeriği tarayabilmesi mümkün değildir.

3. Kaybolan cihazı bulun:

Android Cihaz Yöneticisi ile kayıp olan bir cihazı bulabilirsiniz. Cihaz Kaybedildiğinde, sessiz modda bile olsa olabildiğince yüksek sesle çalar. Telefonu hiç bir şekilde bulamadığınızda ise uzaktan telefona kaydedilen tüm verileri silebilirsiniz.

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Android Telefonda Smart Lock Nasıl Etkinleştirilir?

Android’de Ekran Kilidi Nasıl Kaldırılır

Kilit Ekranda Sahip Bilgileri Görünsün

Yayınlanma tarihi: 1 May 2018,-güncellenme tarihi 04-10-2022





“Android Telefonlar İçin En İyi Güvenlik İpuçları” üzerine 4 yorum

  1. Güzel bir derleme olmuş mesela sondaki Android Cihaz Yöneticisi ipucunu ilk defa duyuyorum , Ellerinize sağlık

    Yanıtla

Yorum yapın