Line İle Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır

Ekran paylaşımını Line ile nasıl yapılır?

Line İle Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır

Bildiğiniz üzere bilgisayar başında iken arkadaşlarımız ile yardımlaşıyoruz.

Ve bu yardımlaşmanın arasında uzaktan bilgisayara bağlanma ve ekran paylaşımı gibi teknolojinin özelliklerinden yararlanmıyor değiliz.

Elbette uzaktan bilgisayara bağlanma deyince akla en popüler yazılım teamviewer gelir. Ve alternatifi var mı elbetteki var, chrome masa üstü, microsoft masa üstü, Splashtop gibi yazılımlar mevcut. Ancak tercihim teamviewer portable ‘ından yana.

Ekran paylaşımı yazılımı derseniz burada biraz eksiklik var. Öncelikle konuya uzak olan kişiler ekran paylaşımı ile masa üstüne bağlanma arasında fark nedir diyebilirler. Uzaktan bilgisayara bağlanma yazılımlarında karşı taraf sizin bilgisayarınızı yönetebilirken ekran paylaşımı yazılımlarında ise bilgisayarın yönetimi sizin elinizdedir. Karşı taraf sadece sizin ekranınızdaki hareketlerini izleyerek sizi yönetebilirler.

İşte bu ekran paylaşımı yazılımı bulmak ise oldukça sıkıntılı çünkü şu ana kadar bildiğim ekran paylaşımı uygulaması Skype ve Brosix vardı. Bunlara artık 5.5.1.1587 sürümü ve üst sürümleri ile  ile Line eklendi.

Line Uygulamasında Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır?

1- Öncelikle Line’ın son sürümü  olması gereklidir.

2- Ekran paylaşmak istediğiniz arkadaşınızı seçin. Ve sohbet penceresini aktifleştirin.

3- Sohbet penceresindeki görüntülü arama butona tıklayın.

Line Görüntülü arama

4-Görüntülü aramayı başlattıktan sonra karşı tarafın ve sizin kameranız açık ise bir birinizi görmeye başlayacaksınız. Ancak kameranız kapalı ise siyahlık görülecektir ki, ben kamerayı kapatmayı tercih ediyorum. Buradaki amaç görüntülü sohbet değil ekran paylaşımıdır. Bu görüntülü penceresinin altında ekranı paylaş ikonuna tıklayın.

ekranı paylaş ikonu

5- Ekran paylaşımı butonun tıkladıktan sonra ekranınızın paylaşılacağı konusunda bir uyarı penceresi gelir . Tamam butonuna tıklayın.

line Ekran paylaşımı

6-Tamam butonuna tıkladıktan sonra karşı taraf sizin ekranınız görmeye başlayacaktır.  Yani masa üstünüz yada o an ne açarsanız ekranınızdaki karşı taraf ile paylaşmış olursunuz. sol üstteki siyah kutu kameranın kapalı olduğu göstergesidir. Şayet kamera açık olursa o kısımda karşı tarafın yüzü görünecektir.

Line ekran paylaşımı

7- Ekran paylaşımını yine aynı ikona tıklayarak bitire bilirsiniz.

Line ekran paylaşımı sonlandır

Ekran paylaşımı yazılımlarından hangisi iyi? Line Mı ?  Skype mı? Brosix  mi? 

Her 3 uygulamayı da kullanan biri olarak Skype+Line derim. Şimdilik. Neden derseniz?
Öncelikle elediğim Brosix yazılımdan bahseceğim. Gerçekten şöyle bir bakıp beğenmediğim bir yazılım. Ve anında skpye geri dönmüştüm. Ekran paylaşım ile birlikte ek özellikler var. Ne yaptığımın farkında bile olmadığım kullanıcıyı zorlayan bir arayüzü var.

Skpye: Skype eskiden oldukça iyi bir yazılım olmasına karşın son dönemlerde ses ile iletişim oldukça bozuldu ve rahatsız edici oldu. Özelliklede uzun süreli konuşmalarda. Bu sebep ile Skype ekran paylaşımda net ve güzel görüntü verirken ses ile ilgili sorunları rahatsız ediyor.

Line: Yeni güncel sürümde ekran paylaşımı özelliğini sevdim ve çoktandır Keşke Line uygulamasında ekran paylaşımı olsa diyordum. Sonunda geldi diye sevinirken test ettiğimde eksiklikleri gördüm.

Ekran paylaşımı için görüntülü aramayı zorunlu yapmasını sevmedim. Aygıt yöneticisinden web kameranızı devre dışı ise özelliği kullanamazsınız. Şayet kendi yüzünüzün görüntülü arama esnasında görünmesini istemiyorsanız kameranızın üzerini kapatmalısınız örneğin bir bant yapıştırabilirsiniz.

Line’ın görüntülü arama eziyetinden başka diğer sorunu ise görüntü kalitesidir. Paylaşılan ekran görüntüsü karşı tarafa oldukça kötü görünmektedir. Skype’da adeta cam gibi bir görüntü yansırken Line uygulamasında bu kaliteyi yakalayamıyorsunuz.

Bu sebep ile skype ile ekran paylaşıp line ile konuşma yapabilirsiniz.

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Line Uygulaması İle Bİlgisayarınızda Gif Oluşturun 

Line Uygulamasında Yazılan Bir Mesaj Nasıl Silinir

Telefonda Eski Line Hesabı Nasıl Açılır





“Line İle Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır” üzerine 8 yorum

  1. Acil excel de yardıma ihtiyacım var:
    A1: aylar / B1: adana / c1: mersin /d1: istanbul / e1:ankara
    A2:ocak
    A3:subat tüm aylar şeklinde devam ediyor.

    Mesala ocak ayınd ankaraya 5 sefer , ist 6 sefer, adana 20 sefer…. vs
    Bana lazım olan her ay ençok hangi sefer düzenlenmiş onu bulup dikeyde son sütuna F1: f12 ye kadar yazmalı. Bunu nasıl formüle dökeriz. Acil gerek lütfen.

    Yanıtla
  2. Line ın son sürümleri biraz tyhafmı bana mı öyle geliyor sanki yazılım eskiden daha iyiydi. Paylaşım için teşekürler

    Yanıtla
  3. İnceleme için çok teşekürler aynen dediğiniz gibi , Skype konuşmaları parazitli bende LINE ı tercih ediyorum , fakat bu ekran paylaşımı sanıyorum deneme amaçlı konmuş çünkü görüntü kalitesi yine dediğinzi gibi oldukça kötü , temennim bu hatayı gidermeleri ve ekran paylaşımı için görüntülü arama mevburiyetinin olmaması.

    Yanıtla

Yorum yapın