Windows’da Silinmeyen Klasör Programsız Nasıl Silinir?

Windows’da program kullanmadan elimizdeki mevcut olan ve her bilgisayarda mutlaka olan winrar programı ile silinmeyen klasörü sileceğiz!

Windows'da Silinmeyen Klasör Programsız Nasıl Silinir?

Windows bazen saçma bir şekilde bir programın yada sistemin klasörü kullandığı gerekçesi ile klasörü silmenize izin vermez.

Hatta klasörü silmek için Windows gezgini yeniden başlatmanız da işe yaramaz.

Bu makalemizde Programsız bir şekilde bu klasörü sileceğiz. Programsız dedim Lakin Winrar pek çok pc’de kullanılır. Ekstra bir yazılıma  ihtiyaç duymuyoruz kısaca. 😉

İnatçı silinmeyen klasörleri silmek için ilgili klasöre sağ tıklayıp ve winrar ile arşivleye tıklayacağız. Ve ardından açılan pencerenin solunda arşivledikten sonra sil kutucuğuna bir tik atacağız.

Klasör arşivlenirken silinmeyen klasörü ise winrar silecek. Sonrasında bizde arşivlenen klasörü sileceğiz. İşlem bu kadar. Silinmeyen Klasörden Kurtulduk.

Yayınlanma tarihi: 3 Şub 2018-GÜncellenme tarihi: 20-04-2023





“Windows’da Silinmeyen Klasör Programsız Nasıl Silinir?” üzerine 66 yorum

  1. eger silemediyseniz winrar eski oldugu icin silinmeyebilir tekrar winrarı yukleyin %100 olur bende aynısı oldu guncelleme yaptıktan sonra basrılı bir sekilde sildim

    Yanıtla
  2. cok basit yontemi var winrarla silersin dosyaya sag tıkla winrar ekle ve acılan winrara sag kosede arsivlendikten sonra dosyayı sil isarekle tamam bas arsivlemeyi bekle bittimi kendisi dosyayı icine alacaktır ve arsivlenen dosyyı sil hepsi bukadar kurtulmus olursunuz…:))

    Yanıtla
  3. sizin kullandığınız winrar hangi sürüm acaba üç tane winrar silip yeniden kurdum öyle bir seçenek göremedim. Arşive ekle winrar bilmem ne sonra direk işlem başlıyor sizlerin ki gibi seçilecek kutu benzeri pencere çıkmıyor

    Yanıtla
  4. Windows 10’da dosyaya sağ tıklayıp, “winrar”-“Arşive ekle” dedikten sonra çıkan tabloda “Arşivledikten sonra dosyaları sil” kutusunu işaretleyip “Tamam” dediğimde “Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor” diyor ve silmiyor.Ne yapmalıyım?

    Yanıtla
  5. bi klasör var silemiyorum erişim engellendi adminsratör izin vermelidir diyor yardımcı olurmusunuz

    Yanıtla

Yorum yapın