Windows’da Wi-Fi Şifresini Bulun!

Bir cihazda Wi-Fi’ye bağlısınız, ancak başka bir cihazda oturum açmak için şifreye mi ihtiyacınız var? Windows 11 Bilgisayarda Wi-Fi Parolası Nasıl Bulunur?

Windows 11'de Wi-Fi Şifresini Bulun!

Bilgisayarları Wi-Fi ağına bağladığımızda Wi-Fi şifrelerimizi unutma eğilimindeyiz. Birçok kullanıcı akıllı telefonlarını ve dizüstü bilgisayarlarını Wi-Fi ağına bağladıktan sonra parolayı unuturlar.  Bu durum yeni bir cihaz bağlamaya gelince veya parolayı arkadaşlarınızla,  ailenizle paylaşmanız gerektiğinde büyük bir sorundur.

Windows 11 bilgisayarınızı bir Wi-Fi ağına bağladığınızda, Windows 11 sizin için yeni bir Wi-Fi ağ profili oluşturur ve saklar. Daha önce oturum açtığınız bir ağda bir Wi-Fi parolasını unuttuysanız, bilgisayarınızda hala kayıtlı olması gerekir. Bu makalede, Wi-Fi ağınıza verdiğiniz şifre lazım oldu ve  parolayı hatırlayamıyorsanız, şifreyi nasıl görüntüleyeceğinizi bulacaksınız.

Wifi şifresini Unuttum, Kayıtlı Wi-Fi Şifresi Nasıl Görüntülenir?

Klavyenizden Windows + I tuşlarına basarak Ayarlar’ı açın.

Ağ ve İnternet’e tıklayın ve ardından Gelişmiş ağ ayarları’nı seçin.

Kayıtlı Wi-Fi Şifresi Nasıl Görüntülenir

İlgili Ayarlar bölümünde, Diğer ağ bağdaştırıcısı seçenekleri’ne tıklayın.

Diğer ağ bağdaştırıcısı seçenekleri

Wi-fi simgesine sağ tıklayın ve Durum’u seçin.

Wi-Fi Şifresi Nasıl Görüntülenir

Ardından Kablosuz Özellikleri’ni seçin. Ağ özellikleri penceresinde. “Ağ güvenlik anahtarı” alanında Wi-Fi şifresini görmek için Güvenlik sekmesine gidin ve “Karakterleri göster”in yanındaki kutuyu işaretleyin.

Wi-Fi şifresini gör

Yayınlanma tarihi: 10 May 2022, güncellenme tarihi28-05-2023





“Windows’da Wi-Fi Şifresini Bulun!” üzerine 4 yorum

Yorum yapın