Yazının Sağına-Soluna Adsense Reklam Yerleştirme

Adsense reklamlarını yazının üstüne , altına, sağına soluna bir eklenti olmadan nasıl yerleştiririz?

Yazının Sağına-Soluna Adsense Reklam Yerleştirme

Web yayıncıları, web sitlelerinde yazının sağına yada soluna reklamı dayamak isteyebilirler. Makale içine adsense reklamlarını eklemek isteyenler genellikle wordpress pluginlere başvuruyorlar.

Ancak adsense reklamlarını yazı içine eklemeği eklentisiz yaparsanız çok daha iyi olur. Sebebi ise ne kadar çok plugin kullanırsanız siteniz o kadar ağırlaşır. Ve reklamları ise çok kolaylık ile tema kodlarına yerleştirebilirsiniz.

Özellikle adsense reklam kodlarını WordPress ‘de kullanmak oldukça kolayken. Bilindiği üzere blogger’da reklamlar kodları convert edilmesi gerekiyor.

WordPress’de convert işlemine bile gerek duymazken neden plugin kullanalım ki? Daha önceki makalemizde Adsense reklamını paragragraf arasına nasıl ekleyeğimizden bahsetmiştik. Konuya buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makalemizde ise yazının üstüne ve altına adsense reklam yerleştirme, yan yana iki adsense reklamı yerleştirme ve yazının sağına veya soluna adsense reklamı yaslamak hakkında bilgi vereceğim.

1: Yazının üstüne ve altına reklam yerleştirme:

Şimdi şayet makalenizin üstüne ve altına reklam eklemek için single.php dosyasında

<?php the_content(); ?>

kodunu bulun, bu kodun üstüne adsense reklam kodlarınızı eklerseniz, yazınızın üstünde , kodun altına eklerseniz makale sonunda adsense reklamınız çıkacaktır.

2: Yanyana 2 adsense reklamı yerleştirmek için :



<table width="100%" border="0">
<tr>

<td>adsense reklam 1</td>


<td>adsense reklam 2</td>

</tr>
</table>



yada



<table border="0">
<tr>
<td>adsense kodu sol</td>
<td>adsense kodu sağ 
</td>
</tr>
</table>


3: Yazının sağına ve soluna reklam yerleştirmek için:

Yazının sağı için:



<div style=”float:right;display:inline;margin:0px 5px 5px 0px;”>adsense kodu sağ</div>


Yazının Solu için:



<div style=”float:left;display:inline;margin:0px 5px 5px 0px;”>adsense kodu sol</div>



Hepinize bol kazançlar.





“Yazının Sağına-Soluna Adsense Reklam Yerleştirme” üzerine 10 yorum

  1. Sitenizdeki ve yayınlar açık ve net şekilde güzel anlatılor ama bloggerde böyle kaynak zor buluyorum 🙁

    Yanıtla
  2. Ellerinize sağlık yazdıklarınızı uyguladım ve artık wordpress sitemde eklentisiz reklamaları gösterebiliyorum çok değerli bir paylaşım olmuş.

    Yanıtla
  3. Hocam Yazı İçerinde Resim Ekliyoruz Mesela bu Resimi Makelnin soluna Yaslıyoruz ve Yazılarımız Sağ Kısımda devam ediyor. Şimdi Google Adsense Reklamını da aynı şekil yapmak istiyorum. Şimdi üst kısımda paylaşmış olduğunuz Kodu Yazının Metin Kısmından Adsense Reklam Eklediğimiz gibi mi eklicez ? Örnek verim hemen Adsense Kodunu Yazımızın Metin Kısmından kodların olduğu bölüme yapıştırıyoruz şimdi bu yukarda yazdığınız kodu Adsense Reklam Kodunun üzerine mi yapıştırıcaz ? Tarif edebilir misiniz Hocam.. Aynı zaman da Destek Olsun diye Tıkladım :)) Nede olsa Google dan zengin değiliz Herkeside teşvik etmek lazım Biz Kazanalım :)) Yorumunuzu Bekliyorum Hocam Şimdiden teşekkür ederim…

    Yanıtla
    • @Mertcan

      Merhaba,öncelikle teşekkür ederim. Şimdi makalede anlattığım gibi. ilk önce birinci adımı yapacaksınız. single.php dosyasında ilgili yeri bulun ve 3. adıma geçin. sağına eklemek istiyorsanız sağ için soluna eklemek istiyorsanız sol için verdiğim kodları bir not defterine kopyalayın ve adsense kodu buraya dediğim yere adsense reklam kodlarını ekleyin. hepsi bu kadar.

      Yanıtla
  4. Merhaba, Yazının sağı ve solu için olan reklam kodlarını wordpress’te hangi bileşen içine eklememiz gerekiyor?

    Yanıtla

Yorum yapın