Facebook Arkadaş Önerileri Nasıl Belirleniyor?

Facebook Arkadaş Önerileri Nasıl Belirleniyor?

Facebook arkadaş önerileri dikkatinizi çekti mi? Bu öneriler nasıl belirleniyor? Facebook’ta tanıyor olabileceğiniz kişiler nasıl çıkıyor?

Facebook‘da size gelen arkadaşlık istekleri haricinde, ara sıra size sunulan arkadaşlık tavsiyeleri oluyor. Bu tavsiyelerde zaman zaman tanıdıklarınız ve tanımadıklarınızı dahi görüyorsunuz. Hatta ve hatta listenizde olmayan akrabalarınıza bile rastlamanız mümkün oluyor.

Peki Facebook’a telefon numarası vermediniz ve mail adresinizde de tavsiye tanıdıklarınız yok. Peki ama Bu kişileri facebook nasıl buluyor?

Benim facebook algoritmasında dikkat ettiğim bir konu var. Facebook  arkadaş tavsiyelerinde arkadaşlarınızın arkadaşlarını, telefon numaranızda yer alan arkadaşları, hatta ve hatta telefon numaranızdaki arkadaşları tavsiye ederken onların  arkadaşlarını da  size tavsiye de bulunabiliyor.

Belki bu algoritmayı hepiniz farketmişinizdir ve Facebook’da gizli takılmak isteyenler hep isimlerini farklı alarak, telefon no eklemeyerek ve temiz bir mail adresi ile üyelik alıyorlar. Ancak buna rağmen arkadaş tavsiyelerinde tanıdıkları ile karşılaşabiliyorlar. Neden?

Bunu denemek için bildiklerimizin haricinde bi şeyler denedik. Temiz bir mail , telefon eklemedik ve arkadaş da eklemedik.

Sadece Facebook’da sayfaları beğendik. Yaklaşık bir hafta sonra Facebook bize bir arkadaş tavsiyesinde bulundu.

Belki bir süre sonra bu arkadaşlar daha da artacak. Sizde denemek isterseniz boş bir mail ile arkadaş eklemeden popüler sayfaları beğenin.

Oyun sayfalarını beğenin ve oyunlara katılın. Sonuç ne mi olacak…Tanıdığınız ve tanımadığınız arkadaş önerileri ile karşılaşacaksınız. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bu konularda dikkatini çekebilir:

Facebook Arkadaş Listesindeki Devredışı Kalan Hesapları Sil

Facebook’da Silemediğinizi Kısıtlayın

Facebook’da Arkadaşınız Olmayan Kişileri Engelleme

Facebook’ta Arkadaşlık İsteği Nasıl Geri Alınır

Facebook Profiline Telefon Numarası Ekleme-Gizleme Ve Silme

Facebook’da Hareketler Dökümü Nedir

Facebook’ta Kullanıcı Adı Değiştirme

Facebook’da E-Posta Adresi Nasıl Gizlenir?





“Facebook Arkadaş Önerileri Nasıl Belirleniyor?” üzerine 27 yorum

  1. Çok ilginç gerçekten , faydalı bilgiler için teşekürler. iyiki facebook hesabımı kapatmışım.

    Yanıtla
  2. Bir arkadaşıma arkadaş önermek istiyorum ama arkadaş öner dediğimde listede kimse gözükmüyor. Kimseye arkadaş öneremiyorum ve iki farklı hesaptan daha baktım orada da kimseye arkadaş öneremedik. Listede sonuç yok yazıyor. Facebook bu özelliği mi kapattı yoksa başka bir durum mu var? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

    Yanıtla

Yorum yapın