WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!



WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!

Whatsapp gizilik ayarlarını değiştirdi ve bundan böyle  reklamları geliştirmek amaçlı bilgileriniz Facebook’da paylaşılacak!

Whatsapp uçtan uca şifreleme gibi özellik ile kullanıcıların gizliliğine önem verdiğinin gösterisinin ardından kullanıcılara whatsapp’ı açtıklarında ekranlarına gelen gizlilik koşullarının değiştiğine dair bir ekran ve onaylama butonu geliyor.

WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!

WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!

WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!

Ve kullanım koşullarını sayfa sayfa aktarılıyor. Sözleşmeyi bir anda okumadan onaylayan kullanıcıların bilgileri Facebook veri tabanına aktarılıyor.

Whatsapp her ne kadar bu bilgilerin 3. kişiler ile paylaşılmayacağını söylese de tüm değişikliği yapmak kendi elinde. Zaten pek çok kullanıcının bilgisine erişmek için türlü oyunları da uygulamış. Neler mi?

Bir kereliğine yaptığınız işlemi sonra değiştirmek için bir menü bulunmuyor. Ve Bu kararı vermek için bir ayınız var. 

Özellikle de Whatssapp ‘ın bu paylaşımı ONAYLIYORUM kutucuğunu işaretli olarak göndermesi ile de kullanıcıların gizliliğine önem vermediğini göstermiş oluyor.

Şu an için onaylıyorum butonunu işaretli olarak kabul edenler için bir geri gönüş yok.

Ancak ekrana gelenin ne olduğunu anlamayıp erteleyenler var ise Whatsapp’ı kaldırıp yeniden kurduklarında ayarlar > hesap sekmesini aktif ettiklerinde Hesap bilgimi Paylaş butonundan tiki kaldırdıktan sonra PAYLAŞMA’ya tıkladıktan sonra  artık facebook’a verilerini göndermemiş olacaklar.

WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!WhatsAPP Bilgilerinizi Facebook’da Paylaşıyor!

Şayet WhatsApp kullanıcılarının güvenliğini düşünüyorsa ve seçim onlara bırakıyorsa yanlış seçim yapanları düşünüp hesaplar sekmesindeki  Hesap bilgimi Paylaş menüsünü kalıcı olarak bırakmalı. Bakalım ileriki günlerde bu menü ve ayarı görebilecek miyiz?

 



2 Yorum

  1. velociraptor 28 Ağustos 2016 Alıntıla
    • Nimet Tuba Oz 29 Ağustos 2016 Alıntıla

    Yorum Bırakabilirsiniz

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir