Telefona Kurtarma Modundan “Hard Format” Nasıl Atılır?

Telefona “hard format” yada başka değişle “hard reset” nasıl atılır? Android Kurtarma Modu nedir?

Telefona Kurtarma Modundan "Hard Format" Nasıl Atılır?

Hard Format telefonun Kurtarma Modu aracılığıyla yapılır. Ve Hard Format (donanım), fabrika ayarlarına sıfırlamadan çok daha fazlasıdır. Bu genellikle bir cihazla ilgili bir sorunu çözmek için yapılır. Ancak, cihazı orijinal ayarlarına döndürmek için de yapılabilir. Çünkü Akıllı telefonunuzu satıyorsanız, sıfırlamak, verilerinizin başkalarının eline geçmesini önler.

Hard Format neden atılır?

(Makale sonundaki videoyuda izleyebilirsiniz)

Akıllı telefonunuz çok yavaş çalışıyorsa, takılıyorsa, ekran kilidini hatırlamıyorsanız ve ekran kilidini hatırlamadığınız için telefon kullanılmaz duruma geldiği için veya hafızanız doluysa ve her şeyi silmek istiyorsanız ya da başkasına veriyorsanız ve dosyalarınıza ve şifrelerinize kimsenin erişemeyeceğinden emin olmak istiyorsanız, telefonu ilk günkü gibi orijinal durumuna geri yüklemek için hard format’I tercih edebilirsiniz. Ayrıca, verileri silmenin başka bir nedeni de bir önyükleme döngüsünden çıkmaktır. Kullanıcılar eski ROM’dan farklı bir özel ROM yüklediğinde telefon bir önyükleme döngüsüne girer. Bunun tek çözümü ise verileri silmektir. Bu makalede, android telefonunuzu nasıl sıfırlayacağınızı ve % 100 nasıl temiz bir hale getireceğimizi adım adım göreceğiz.

Kurtarma Modu ile Fabrika Sıfırlaması ( Hard Reset )

Özellikle, Telefonunuzu satacak, veya aileden bile olsa başkasına verecekseniz, Google hesabının bağlantısını kaldırmanız yararlıdır. Böylelikle telefon kurulumu sonrası herhangi bir mail ile kurulum yapabilirsiniz. Aksi halde ilk kurulumdaki maili ister ve buda başkasına vereceğiniz için telefonu kullanılmaz hale getirir. Google hesabını kaldırma için bu konuya göz atın. Google hesabını telefondan kaldırdıktan sonra Kurtarma modunda telefonu açmak için güç tuşuna basarken aynı anda ses tuşunu kullanacağız böylece kurtarma modunda telefonu açacağız. Hadi adımlara geçelim.

Öncelikle, Telefonun şarjı %50 nin üzerinde olsun.

Güç düğmesine birkaç saniye basarak cep telefonunu kapatın. Akıllı telefon kapandıktan sonra, kurtarma moduna girmek için güç düğmesine ve ses açma tuşuna aynı anda 10 saniye kadar basın.

Kurtarma Modu ile Fabrika Sıfırlaması

Bir titreşim hissedeceksiniz. Bu

Dokunsal (titreşimi) geri bildirimi aldığınızda, Tüm tuşları bırakın. Telefon kurtarma moduna girecektir. Ve Kurtarma Modu Seçenekleri görünecektir. Kurtarma işlemleri ses düğmeleri kullanılarak yapılır. Seçiminizi onaylamak için Güç tuşunu kullanırken yukarı ve aşağı gezinmek için Ses düğmelerini kullanın.

Ses  Azaltma tuşunu kullanarak  Wipe Data” – “Verileri Sil” e gidin. Onaylamak için Güç Tuşuna basın. Ses kısma tuşu ile “Wipe all data” yı seçin” Ve power tuşu ile onaylayın.

Kurtarma modundan telefon sıfırlama

” Confirm Wipe of all data ” – Telefonunuzdaki tüm verileri silmek istediğinizden emin olup olmadığınız sorulur.  Silmek istediğinizi onaylamak için Ses kısma tuşu ile  “Confirm”ı seçin. Power tuşuna basın. ” Ve silme işlemi tamamlanana kadar bekleyin. Kısa bir süre sonunda “Data wiped successfully” Tüm veriler silindi yazaktır.

” Back to main menu” seçili gelir. Güç düğmesine basın.  “Reboot to System’ -Yeniden Başlat – sisteme dönmek için power tuşuna başın. Son olarak, ‘ı seçin. Sıfırlamadan sonra, telefonun açılması 3 ila 7 dakika kadar sürebilir,  bu normal bir durumdur.

Bu kadar.





Yorum yapın