Telefonda İki Alan Oluştur Ekstra Uygulama Aç Ve Dosya Sakla

Telefonda iki Alan oluştur ve ikinci bir whatsapp, twitter, facebook gibi uygulamalara giriş yapıp özel resim ve belgeleri farklı alanda saklayabiliriz.

Telefonda İki Alan Oluştur Ekstra Uygulama Aç Ve Dosya Sakla

İkinci alan çift uygulamalardan farklıdır. Çift uygulama kullandığınız mevcut alanda aktif edilir ve gizli değildir. Klon uygulama ( Çift uygulama ) hakkındaki bilgiyi daha önce anlattım. İkincil alan ise misafir modu anlamına gelmektedir ve Android 5.0 Lollipop sürümünden beri vardır. Nougat sürümünde misafir modu nasıl oluşturulur konusunda anlatmıştık. Nougat sürümünde misafir modu diye adlandırılan özellik MIUI de artık ikincil alan olarak adlandırılıyor. Ve daha gelişmiş olarak karşımıza çıkıyor. Şöyle ki artık ikincil alan oluşturduğunuzda telefonu ikiye bölmüş oluyorsunuz ve hem dosyalarınız hem uygulamalarınız için farklı bir sistem olmuş oluyor. Böylelikle özel dosyalarınızı ve ikincil, üçüncül uygulamalarımızı yeni oluşturduğumuz  alanda kullanmamız mümkün oluyor. Yani işiniz dolayısı ile resimler çekiyorsanız ikincil bir alan oluşturup kişisel resimleriniz ile karıştırmamış olursunuz.  Kulağa hoş geldi değil mi? Öyleyse hemen ikinci bir alanı oluşturalım.

Telefonda ikinci alan nasıl oluşturulur?

Ayarlara dokunalım ve “özel özellikleri” seçelim. “ikinci alan” a dokunalım.

Telefonda ikinci alan nasıl oluşturulur?

Ve açılan ekranda ikinci alanı aç diyelim. İkinci alan oluşturulacak. Kısa bir süre bekleyin.

Telefonda ikinci alan nasıl oluşturulur?

İki alan tek cihaz diye bir ekran ile karşılaşacağız. Sağ alt köşeden devam et butonuna dokunalım. İkinci alanlar arası geçişi şifre kullanarak yada kısa yol kullanarak geçmek için yöntemi seçin ve devam et butonuna tıklayın. (Dilerseniz şifre olmasını istemiyorsanız atla diyebilirsiniz.)

İkinci alan şifresini oluşturmak için şimdi oluştur butonuna dokunun.

Ve birincil alandaki deseninizi çizin.  Ardından ikincil alan için kullanmak istediğiniz deseni çizin.

Deseni çizdikten sonra onayla butonuna dokunun. Ve daha hızlı geçiş yapmak isterseniz ikinci alan için parmak izi oluşturabilirsiniz oluşturmak için “şimdi oluştur” butonuna istemiyorsanız “atla” butonuna dokunun. Depolama izni istediğinde bu izni verin. Artık ikinci alanı oluşturdunuz.

İki alan tek cihaz

Hepsi bu kadar. İkinci alan açılacak istediğiniz temayı , zil seslerini, gmail hesabınızı ve uygulamaları kurup yeni alanı kullanmaya başlayın.

İkinci alan oluştur

Diğer alana geçiş yapmak için ana ekrandaki “değiştir” ikonuna dokunun. Ve ana alandaki şifrenizi girip ana alana geçiş yapın. Böylece birden fazla whatsapp hesabı açabiliriz ve ya birden fazla twitter hesabı açarız. Elbetteki instagram gibi veya aklınıza gelen kullandığınız diğer uygulamaları farklı hesaplar olarak açabiliriz.

Yayınlanma tarihi: 1 Nis 2022-GÜncellenme tarihi: 29-05-2023





“Telefonda İki Alan Oluştur Ekstra Uygulama Aç Ve Dosya Sakla” üzerine 6 yorum

Yorum yapın