Görev Yöneticisindeki Kullanım Geçmişi Nasıl Silinir?

Görev yöneticisindeki kullanım geçmişi nedir? Kullanım geçmişi nasıl silinir?

Görev Yöneticisindeki Kullanım Geçmişi Nasıl Silinir?

Görev Yöneticisi, sisteminizin genel kaynak kullanımı ve diğer işlemler ile ilgili ayrıntılı istatistikleri bize sunar. Sistem veya uygulama tarafından yürütülen veya işlenen her görev, Görev Yöneticisi yardımıyla ayrıntılı olarak görüntülenebilir. Bilgisayarınızı ne kadar süreyle, ne zaman ve ne amaçla kullandığınızı izler. Uygulama geçmişi, kaynak kullanım faktörlerini içerir, yani mevcut kullanıcı hesabı için CPU süresi, Ağ kullanımı, Tarifeli Ağ ve Kutucuk Güncelleştirmeleri, Ölçülmeyen ağ, Karşıdan yüklemeler, Karşıya yüklemeleri izler. Elbetteki bilgisayarı ortak kullanıyorsanız veya bilgisayarı satacaksınız, tamire göndereceksiniz bu gibi bilgileri silmek isteyebilirsiniz. Bu makalemizde görev yöneticisindeki kullanım geçmişi nasıl silinir konusuna değineceğiz.

Windows 10’un Görev Yöneticisindeki Uygulama geçmişi sekmesine nasıl erişilir ve Windows 10’da Kullanım Geçmişi Nasıl Silinir

(Makale sonundaki videoyu da izleyebilirsiniz)

Görev çubuğuna sağ tıklayın. Ve görev yöneticisini seçin.

Windows 10’da Kullanım Geçmişi Nasıl Silinir

Varsayılan olarak, Görev Yöneticisi İşlemler sekmesinde açılır. Uygulama Geçmişi sekmesine gidin ve ardından bu sekmenin altında en üstte görüntülenen Kullanım geçmişini sil bağlantısına tıklayın.

Windows 10’da Kullanım Geçmişi Nasıl Silinir

Bu, uygulama kullanım verilerinizi temizleyecektir. Siz bunu silmeseniz bile her 30 günde bir otomatik olarak sıfırlanacağını unutmayın. Bununla birlikte, bunu çocuklarınızın veya aile üyelerinizin kullanımı ile ilgili bilgi edinmesini istemiyorsanız veya başka kişisel nedenlerle dolayı da kullanım geçmişini sil özelliğini kullanmak isteyebilirsiniz.

Not: Uygulama geçmişi sekmesi yalnızca Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamalarını izler; Chrome, Mozilla gibi masaüstü uygulamalarını ve diğer uygulamalar için ağ kullanımını görüntüleyemezsiniz.

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Görev Yöneticisini Açmanın 9 Yolu 

Görev Yöneticisindeki İşlemler Alfabetik Nasıl Sıralanır 

Görev Yönetcisi Sadece Sistem Tepsisinde Açık Kalsın 

Görev Yöneticisi Kullanarak Bir Program Nasıl Kapatılır 





“Görev Yöneticisindeki Kullanım Geçmişi Nasıl Silinir?” üzerine 6 yorum

  1. Aaa, bunu bilmiyordum. Microsoftun hakkımda istatistik toplamasını istemiyorum ben de dikkat edeceğim sağolun.

    Yanıtla
  2. Burada bir kullanım geçmişşi olduğunu yeni görüyorum , neler var da haberimiz yok , çok teşekürler

    Yanıtla

Yorum yapın