Dosya Gezginini Açmanın 8 Yolu

Dosya Gezginini Açmanın 8 Yolu

Windows son birkaç yılda önemli ölçüde değişti, ancak Dosya Gezgini (eski adıyla Windows Gezgini) büyük ölçüde aynı kaldı. Dosya Gezgini, Windows işletim sistemleri tarafından klasörlere ve dosyalara göz atmak için kullanılan dosya yöneticisi uygulamasıdır. Dosya Gezgini, dosyalarınızı yönetmenize ve görüntülemenize, ağ konumlarına göz atmanıza, ev grubunuzla dosya paylaşmanıza ve daha da fazlasını yapmanıza olanak tanır. Bugün konumuzda Windows 10 ve Windows 11’de Dosya Gezgini’ni açmanın 8 yolundan sizlere bahsedeceğiz. İşte yöntemler.

Dosya Gezginine erişmenin yolları

1- Dosya Gezgini’ni klavye kısayoluyla açmak isterseniz Windows + E tuşlarına basın, bir Dosya gezgini  penceresi açılacaktır. Başka bir dosya gezgini  penceresi açmak için Windows + E tuşlarına tekrar basın veya  Ctrl+N tuşlarına basın. Dosya Gezgini penceresini klavye kısayoluyla kapatmak için Ctrl + W tuşlarına basın.

2- Görev çubuğundaki Dosya Gezgini kısayolunu kullanın.

Varsayılan olarak, Windows görev çubuğunda bir Dosya Gezgini kısayolu içerir. Simge bir klasöre benziyor. Sadece tıklayın, Dosya Gezgini açılır.

dosya gezgini görev çubuğu

3- Arama kutusunu kullanın. Görev çubuğundaki Ara kutusuna tıklayın ve dosya gezgini yazın. Arama sonuçları yüklendiğinde, Enter tuşuna basın veya Dosya Gezgini sonucunu tıklayın.

Dosya gezgini

4- Win + X menüsünden Dosya Gezgini uygulamasını açın. Başlat düğmesine sağ tıklayın ve alttan Dosya Gezgini’ni seçin. ( Windows 11 de geçerli değildir)

Win + X menüsünden Dosya Gezgini uygulamasını açın

5- Başlat menüsünden açın. Windows 10’da, Başlat Menüsünü açın ve “Windows Sistemi” adlı klasöre ulaşana kadar tüm uygulamaları içeren listeyi kaydırın. Wİndows sistemi klasörüne tıklayın. Dosya Gezgini bağlantısını masa üstüne bırakın. kısa yol hızlıca oluşacaktır.( Windows 11 de geçerli değildir)

windows sistemi dosya gezgini

6- Çalıştır kutusundan Dosya Gezgini’ni açın.
Klavyenizde Windows + R tuşlarına basın, komutu yazın.

explorer

ve Tamam’ı tıklayın veya klavyenizde Enter tuşuna basın.

Çalıştır kutusundan dosya gezgini aç

7- CMD’den Dosya Gezgini’ni açın.

CMD’yi (Komut İstemi) açın veya PowerShell’i başlatın, explorer yazın ve Enter tuşuna basın.

CMD'den Dosya Gezgini'ni açın

8- Bir Dosya Gezgini kısayolu oluşturun ve masaüstünüze sabitleyin.

Bu konudan yardım alabilirsiniz. – >>Masaüstüne Dosya Gezgini Kısayolu Oluştur

Yayınlanma tarihi: 28 Eki 2020-son güncellenme tarihi:04-03-2022





“Dosya Gezginini Açmanın 8 Yolu” üzerine 4 yorum

  1. Özellikle görev çubuğundan dosya gezgini kaybolan ve bir türlü geri gelmeyen kullanıcıların işine yarayacak bilgi için teşekkürler.

    Yanıtla
  2. Sanırım bütün yollarnı anlatmışsınız , bu kadar yöntem olmasına şaşırdım doğrusu, elinize sağlık

    Yanıtla

Yorum yapın