Windows 10 Arama Başlangıç Menüsünün Üzerine Açılıyor

Windows 10 Arama Başlangıç Menüsünün Üzerine Açılıyor

Microsoft bazı güncellenen sürümlerinde, Başlat menüsünün özelliklerini yeniden tasarlar; iyileştirir, özelleştirir. Windows 2004 sürümünde de yine aynı şekilde oldu. Yani başlat menüsüne bir güncelleme geldi. Bu güncelleme ile pek çok kişi sorun yaşıyor olabilir. Bugün bir takipcimiz bana ulaştı ve başlat menüsünün bozulduğunu ve başlat menüsüne tıklar tıklamaz arama kutusununda açıldığını, başlat menüsünün arka planda kaldığını ve kullanamadığından bahsetti. Ve bunun öncesinde ise bilgisayarının güncellendiğinden bahsetti.

Sorunun çözümü aslında çok basit. (İmmersive search ) Kayan aramayı Eğer bilgisayarınızda 2004 sürümü öncesinde kullanılıyorsanız güncellemenin ardından başlat menüsü bozulacaktır. Örnek olarak resme bakın:

Windows 10 Arama Başlangıç Menüsünün Üzerine Açılıyor

Çünkü immersive search ( kayan arama ) windows’un 2004 sürümünde açılmıyor. Sizde aynı sorunu yaşıyorsanız 2004 sürümü güncellemesinden önce kayan arama açık ise bunu kapatmanız gereklidir.

Windows 10 başlat menüsü bozuldu. Başlat menüsüne tıklayınca arama başlat menüsünün üzerine açılıyor sorunun çözümü:

Kayan aramayı kapatmak oldukça kolaydır. Makale sonundaki scripti indirin .rarden çıkartın. Şifre ceofix. Ardından kayan_arama-kaldir.vbe dosyasına çift tıklayın. Kayan arama devre  dışı kalacaktır.

Ve başlat menüsüne tekrar tıkladığınızda sorunun artık çözüldüğünü göreceksiniz.

Windows 10 başlat menüsü bozuldu

2004 sürümünden sonraki sürümlerde kayan aramanın tekrar kullanılmasını umut ediyoruz. Çünkü kayan aramayı ben dahil pek çok kullanıcı severek kullanıyordu. Kısmet diyelim ve yeni güncellemelerde bu özelliğin gelip gelmeyeceğini  tekrar  makale sonundaki tavsiye linklerdeki konudan ulaşıp deneyebiliriz.

Tavsiye linkler:

Windows 10’da Kayan Arama Nasıl Etkinleştirilir?

Windows 10 Arama Çalışmıyor Sorunun Çözümü

Dosya Gezgini Çalıştır Gibi Nasıl Kullanılır?

Görev Çubuğundan Arama Kutusu Yada Simgesi Nasıl Gizlenir

Windows 10 Da Başlat Menüsü Ve Görev Çubuğu Rengini Değiştir

▼Download▼ Şifre:ceofix





“Windows 10 Arama Başlangıç Menüsünün Üzerine Açılıyor” üzerine 4 yorum

  1. Hocam Merhaba çok önemli bir konuya değinmişsiniz teşekkür ederim öncelikle aynı sorun bende de var ve ne yaptıysam çözüme ulaşamıyorum en son sizin sitenizde ki dosyayı da ekledim ancak maalesef sonuç alamadım başka ne yapabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

    Yanıtla
  2. Microsoft kayan aramayı neden bozdu halen anlamıyorum , bozacaksa niye sundu ? tuhaf işler , elinize sağlık

    Yanıtla

Yorum yapın