Telefonda Hangi Uygulamalar Konumuzu Kullanıyor

Bugünkü konumuzda hangi uygulamaların konum bilgisini topladığını tespit edelim.

Telefonda Hangi Uygulamalar Konumuzu Kullanıyor

Uygulamaları yüklerken, konumunuza erişmek için izin almak isteyen uygulamalarla karşılaştığınız olmuştur. Çoğu zaman bu uygulamalara gerçekten düşünmeden izin veririz, çünkü telefonda bu uygulamaya ihtiyaç duyarız. Bazı uygulamalar örneğin, Haritalar Whatsapp, line, mobil bankacılık gibi uygulamalar konum izinlerine sahip olmak isterler. Bu izin gerçektende gereklidir. Ancak, bazı uygulamalar var ki hesap makinesi , oyunlar, vs gibi  gerçekten konum tespiti gerektirmez. Varsayılan olarak bu izinler açıktır. Ve güvenlik açığıdır.

Telefonda gereksiz uygulamaların konum bilgisini toplamasına izin verme.

1- Telefonda ayarlar uygulamasını açın.

2- Uygulamalar menüsüne dokunun.

3- Telefondaki yüklü uygulamaları göreceksiniz. Bu sayfanın sağ üst köşesinde bir dişli çark göreceksiniz. Dişli çarka dokunun.

Telefonda Hangi Uygulamalar Kamera Kullanıyor

4- Açılan sayfanın üstünde uygulama izinleri ayarına dokunun. Ve buradan konum’u bulun. Ekran görüntüsündende anlayacağınız üzere 28 uygulamanın 5 tanesi konum bilgisini kullanıyor. bu uygulamaların hangisi olduğunu görmek için konuma dokunun.

Telefonda Hangi Uygulamalar Kamera Kullanıyor

5- Konun izinleri sayfasından konum bilgisini kullanan uygulamalar açılacaktır. Gerçekten konum bilgisini kullanmasının gereksiz olduğu uygulamalar için karşılığındaki anahtarı kapalı konuma getirin.

Telefonda Hangi Uygulamalar Konumuzu Kullanıyor

Hepsi bu kadar. İnanın bu ayarları yaptıktan sonra kendinizi biraz daha güvende hissedeceksiniz. Çünkü her yazılımın konuma erişmesi gibi saçma ve gereksiz bir şey olamaz.





“Telefonda Hangi Uygulamalar Konumuzu Kullanıyor” üzerine 2 yorum

  1. Çok teşekürler farkında olmadığım bir sürü uygulamanın konum bilgilerime eriştiğini farkettim sayenizde hepsini kapttım.

    Yanıtla

Yorum yapın