Windows’da Ekranı Hızlıca Kilitleme Yöntemleri

Gizliliğinize önem veriyorsanız, onu korumak için, Windows bilgisayarınızın ekranını hızlı bir şekilde kilitlemek için yöntemleri iyi bir şekilde bilmelisiniz. Daha da önemlisi bilgisayar ekranını hızlı kilitlemek için en azından bir yöntemi çok iyi bilmelisiniz.

Windows 10'da Ekranı Hızlıca Kilitleme Yöntemleri

Bir işyerindeyken, yada evde çalışıyorken aniden birinin gelmesi ile güvenlik açığı oluşur. Çevrenizde diğer insanlar varken her an istemediğiniz şekilde bilgisayarınız kullanılabilir, yada bakılabilir. Kişisel bilgilerinizin veya bilgisayardaki eylemlerinizin, baktıklarınıza yada diğer bilgilerinizin başkaları tarafından görülmesini engellemenin kolay bir yolu, bilgisayarın ekranını kilitlemenizdir. Bu nedenle, Windows’da Ekranı Hızlıca kilitlemenin 5 farklı yolunu bu konumuzda anlatacağım ki. Bu beş yoldan birinde çok profesyonel olmalısınız. Ve size en hızlı ve kolay gelen yöntemi alışkanlık yapıp ani durumlarda kullanmalısınız.

Bilgisayar ekranını kilitleme yöntemleri:

Yöntem 1 : Küçük bir yazılım kullanmak. Daha önceki günlerde açtığımız konularda Sordum Monitor OFF’u sizlere anlatmıştım. İlgili başlığa buradan tıklayıp ulaşın>>> Sordum Monitoroff .exe ekranı kilitleme özelliği ile Bilgisayar Ekranını Anında Kapatabilirsiniz, isimli makalemizde küçük, kolay ve en hızlı yöntemi sunduk. Şayet yazılımsız ekranı kilitlemek isterseniz diğer yöntemlere de göz atabilirsiniz.

Yöntem 2:  Ctrl + Alt + Delete. Windows’da Ekranı Hızlıca kilitlemek için en yaygın kullanılan yöntemlerden biri Ctrl + Alt + Delete tuşlarına aynı anda basmaktır. Ekrandaki kilitle seçeneğine tıklayın.

Yöntem 3: Windows + L Tuşları. Klavyenizdeki Windows + L tuşalarına aynı anda basın. Hemen Giriş ekranı görülecektir. Yani ekranı kilitlemiş olacaksınız.

Yöntem 4: . Başlat butonu. Görev çubuğunda Başlat butonuna tıklayın. Ardında > Kullanıcı hesap simgesine tıklayın.Kilitle seçeneğini göreceksiniz. Hemen kilitleye tıklayın. Ekranınız bu yöntem ile de kilitlenecektir.

Yöntem 5: Kısa yol oluşturma. Makalenin altındaki kilitle.rar dosyasını indirin.  zip’den çıkartın. Şifresi ceofix ‘dir. Sonra içinden çıkan kısayol’a çift tıklayın ekranınız kilitlenecektir.

Yöntem 6: kilitle.rar dosyasının içindeki Kilit.vbe dosyasını çift tıklayın. Masa üstüne otomatik olarak kısa yol çıkacaktır.

▼Download▼ Şifre:ceofix

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Wise Care 365 İle Bilgisayarı Hızlıca Temizle Ve Hızlandır (ceofix.com)

iObit Advanced SystemCare Pro Özellikleri Nedir-İndir Yükle (ceofix.com)

Bilgisayar Ekranını Anında Kapatın

Windows 10 Kilit Ekran Ayarları Kilitlenip Grileşti

Windows 10 Kilit Ekran Ve Spot Işığı Hatalarını Fixle

Yayınlanma tarihi: 28 Tem 2019-güncellenme tarihi: 24-01-2023





“Windows’da Ekranı Hızlıca Kilitleme Yöntemleri” üzerine 22 yorum

  1. Bir arkadaş win+L daha iyi yazmış aynen en pratik hali o bende çok beğendim. Faydalı bir yazı paylaşmışsınız teşekkür ederim size.

    Yanıtla
  2. Bilgisayarımın başından sürekli kalkıp tekrar gelmem gerekiyor. İş yeri ortamında olduğum için benim için çok önemli bir konu olmuş. Sağolun.

    Yanıtla

Yorum yapın