Word Belgesindeki Bir Cümlenin Tamamını Seç

Office Word’de kimi zaman tam bir cümleyi seçmeye ihtiyaç duyarız. Ve tam cümleyi sürüklemeden tek seferde seçebileceğinizi biliyor musunuz?

Office Word'de Tam Bir Cümle Nasıl Seçilir

Office Word, diğer Microsoft yazılımları gibi popüler yazılımıdır. Ve her yazılımda olduğu gibi kullanıcıların işlerini hızlı bir şekilde yapmalarını sağlamak için yüzlerce klavye kısa yolu sunar. Örneğin, Word‘de tüm cümleyi seçmek için fareyi kullanarak seçip silme tuşuna basabilirsiniz.

Bilgisayar kullanıcılarının çoğu, Word tüm cümleyi seçmek için fareyi kullanır. Elbette Klavyeyi tercih eden kullanıcılar da var ve klavyeyi tercih eden kullanıcılar cümlenin tamamını seçmek için Shift ve ok tuşlarını (Shift tuşunu basılı tutup ve sonra bir ok tuşuna basmak ile cümle seçilir.) Bu yöntemlerin ikisi de bilgisayar kullanıcıları arasında popülerdir, ancak bu yöntemler, özellikle uzun bir cümleniz olduğunda, tüm bir cümleyi hızlı bir şekilde seçmenize izin vermez.

Word’de Tam Bir Cümle Nasıl Seçilir 

Office Word programında tüm cümleyi seçmek için, Ctrl tuşunu basılı tutun, fare imlecini seçmek istediğiniz cümlenin herhangi bir yerine getirin ve ardından cümlenin tamamını seçmek için farenin sol tuşuna tıklayın.

Office Word'de Tam Bir Cümle Nasıl Seçilir

NOT: cümle seçilinceye kadar Ctrl tuşunu basılı tuttuğunuzdan emin olun.

Yayınlanma tarihi: 8 Nis 2019-güncellenme tarihi: 07-03-2023





“Word Belgesindeki Bir Cümlenin Tamamını Seç” üzerine 11 yorum

  1. Hiç uğraşmayın o cümleye üç-tıklayın (üç kez hızlı tıklayın) Tuba hanım. Tek elle bitirin işi. İnternet tarayıcılarında da adresi kolay yoldan seçmek için kullanın.

    Yanıtla

Yorum yapın