Windows’da Klasör Simgelerini Değiştirme

Klasörleri karıştırmayın simge değiştirin!

Windows'da Klasör Simgelerini Değiştirme

Pek çok kullanıcı, bilgisayarda klasörler ile çalışırken isimlerinden ayırt edip bulmaya çalışır. Ancak özellikle çok fazla klasör ile uğraşıyorsanız, aradığınızı bulabilmek için kafa karışıklığına sebebiyet verecek pek çok tık gerçekleştireceksiniz.

Bu sebep ile, çoğu zaman klasörleri ayırt edebilmenin yolu simgesini değiştirmektir. Ancak her zaman için abartıdan sakınmak lazım. Çok fazla ve her klasörün ikonunu değiştirmek yine aynı sorunlara sebebiyet vereceğini hatırlatmak isterim. Özelliklede tüm klasörlerin ikonlarını değiştirirseniz hangi klasöre hangi ikonu atadığınıza dair çağrışım da yapamayabilirsiniz. Bu da yine klasik klasör gibi aynı olacaktır. Fakat bazı klasörlere belirgin bir ikon ile değiştirirseniz işlerinizi daha hızlıca yapabilirsiniz.

Windows 7, 8 , 10,11 sürümlerinde varsayılan klasör simgesini değiştir, Varsayılan klasör simgesi nasıl değiştirilir? 

Simgesini değiştirmek istediğiniz klasöre gidin .

Klasöre sağ tıklayın. Ve bağlam menüsünden “Özellikler” i seçin.

Özelleştir sekmesine tıklayın ve simge değiştir butonuna tıklayın.

klasör simgesi değiştir

Simgeyi seçin tamam butonuna tıklayın. Yeni simgeyi hemen göreceksiniz. Uygula ve tamam butonlarına tıkladıktan sonra simgeniz değişecektir.

klasör simgesi değiştir

Simge değiştirmek için çoğu zaman buradaki ikonlar sizin ilginizi çekmez, ya alakasız bir simge olur yada zevkinize hitap etmez. Bu gibi durumlarda arama motorunda .ico dosyasını aratırsanız istediğiniz bir simgeyi klasöre ekleyebilirsiniz.

Kısaca örneklemek gerekirse arama motorunda aramanız gereken simge mp3 ise anahtar kelimeniz mp3.ico olmalı. Uzantısı .ico olan dosyaları indirip bir klasöre toplayın.

Ve özelleştir sekmesinde simge değiştir butonuna tıkladığınızda seçtiğiniz .ico dosyarındaki bir simgeyi atamak için ” gözat “ butonuna tıklayın.

klasör simgesi değiştir

Ve ico dosyalarının olduğu klasörü seçin.

klasör simgesi değiştir

içerisinden herhangi bir ikonu seçebilirsiniz. Sonrasında tamam butonuna tıklayın.

klasör simgesi değiştir

Ve uygula tamam butonlarına tıklayın. Klasör simgesi artık istediğiniz icon ile değişecektir.

windows klasör simgesi değiştir

Klasörlerin simgelerini bu yolla değiştirdiğimiz  gibi, aynı şekilde kısa yollarında simgeleri bu yol ile değişmektedir. Örnek olarak bu konuya göz atabilirsiniz:

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Ekran Alıntısı Ve Taslak Uygulaması İçin Masaüstü Kısayolu

VBS Scriptlerinin İkonları Nasıl Değiştirilir
Ayrıca dilerseniz simge yerine klasörleri renklendirebilirsiniz ilgili konu için alttaki linke tıklayın.

Özel Klasörlerinizi Renklendirin Ve Renginden Bilin

Yayınlanma tarihi: 16 Ara 2018, Güncellenme tarihi : 07-10-2023





“Windows’da Klasör Simgelerini Değiştirme” üzerine 16 yorum

  1. nedense simgeyi değiştirdikten sonra bilgisayarı kapatıp açtığımız zaman simgeler gidiyor onun için yapacak bişi varmı

    Yanıtla
    • @picasso

      ikonu nerden aldığına bağlı olarak göremeyebilirsin. örneğin iconlar flash bellekd e ise bilgisayarı açtığında bellek takılı değilse ikonları okuyamaz.

      Yanıtla
  2. Ben simge değiştirmek için yönergeleri uyguladığım zaman klasörün simgesi değişmiyor, aynısı gibi duruyor sarı klasör. Sebebi ne olabilir acaba. İzinlere de baktım orada da bir sorun gözükmüyor..

    Yanıtla
  3. verme kendi araştırıp öğrensin ben bu yaşıma kadar bilgisayar öğrenirken kimseden yardım almadım hep kendim araştırıp öğrendim simdi html css c++ php jawascripti biliyorum

    Yanıtla
  4. Kardeşim ikide bir sorup duruyordu , yazının linkini aldım ona vereceğim bakıp uygulasın , elinize sağlık

    Yanıtla

Yorum yapın