Windows Dizininde Daha Fazla Yer Aç

Sabit sürücünüz dolu veya doluya yakın olduğunda, sisteminizin performansı etkilenir. Sisteminizin iyi performans göstermesi için sabit disk alanını korumak önemlidir.

Sabit Disk'de Daha Fazla Alan İçin Yer Aç Ve Temizle

Bilgisayarınızda yeni uygulama ya da oyun için alanınız yoksa ya da sabit diskinizdeki karmaşa sizi deli ediyorsa, yalnız değilsiniz. Pek çok kullanıcı aynı sorunlardan şikayetçidir.

Harddiskinizde ne kadar fazla boş alan var ise sisteminiz daha hızlı çalışır. Peki sabit disk alanından nasıl yer açacaksınız?Bilgisayarda daha fazla yer açmak için hangi dosyaları sileriz? Sabit disk alanından yer açmak ve sisteminizin genel performansını geliştirmek için bazı ipuçlarını sizler ile paylaşacağım. Makale sonunda videoyuda izleyebilirsiniz.

1- Bilgisayarınızdaki sabit disk alanında yer açmanın kolay yollarından biri, Ccleaner, BleachBit, TweakPower gibi geleneksel bir yazılım kullanmaktır. Temizleyici yazılımlar, gereksiz dosyaları sisteminizden otomatik olarak kaldırabilir ve performansı iyileştirebilir.

Aşağıdaki linkteki yazılımları deneyin:

Bilgisayarda Sistemi Ve Boş Disk Alanını Temizle

2- Ayarlar’da, Sistem> Depolama’ya gidin . Windows, ana sabit sürücünüz ve diğer parmak bellekler, harici sürücüler de dahil olmak üzere, disk sürücünüzdeki toplam, boş ve kullanılan alan miktarını kontrol edin.

3- Windows’un kullanılmayan geçici dosyaları, İndirilenler klasöründeki öğeleri ne sıklıkla sildiğini kontrol edebilirsiniz. Önceki windows kurulumlarını silebilirsiniz. Windows, silinebilen çeşitli geçici dosyaları ve diğer içeriği tarar. Windows’un kaldırmasını istediğiniz öğeleri kontrol edin. Ve onlarıda silin.

İlgili konu için linke tıklayın: Windows 10 Akıllı Depolamaya Yeni Gelen Özellikler Neler

4- Kullanmadığınız programları kaldırmalısınız. Bilgisayarınızda artık kullanmadığınız birkaç uygulama olabilir. Bu tür programları arayın ve sabit disk alanından yer kazanmak için onları kaldırın.

Bilgisayardan programları kaldırmak için ilgili konuya göz atın:

Windows’da Uygulamaları Kaldır-Program Kaldır

Windows 10 Da Aynı Anda Birden Çok Program Nasıl Kaldırılır

5- Geçici dosyaları temizleyin: Firefox ve Chrome gibi farklı tarayıcılar kullanıyorsanız, sisteminizdeki geçici dosyaların miktarı çok büyük olacaktır. Bu gereksiz dosyaları sisteminizden kaldırarak, sabit disk alanını kolayca geri kazanabilirsiniz. Sisteminizden geçici dosyaları düzeltmek için CCleaner gibi araçların kullanılması daha iyidir. Üstteki linkler size yardımcı olacaktır.

6- Fazla olan dosyaları sisteminizden kaldırın. Sisteminizde tarama yaptırıp aynı olan içerikleri silin. Örnek aşağıdaki ipuçları ile aynı olan resimleri silin.

Benzer Resimleri Otomatik Ara

7- Hazırda bekletme’yi devre dışı bırakabilirsiniz. Hazırda bekletme dosyası, uyku ayarlandığında, sistem belleğinin bir kopyasını sabit diskte saklamak için kullanılır. Hazırda bekletme modunu devre dışı bırakarak, 1 GB’den fazla disk alanı kazanabilirsiniz.

8- Disk bölünmesi meydana gelmişse birleştirin. Disklerin birleşmesine ihtiyaç var mı yok mu anlamak ve diskleri birleştirmek için aşağıdaki linke tıklayın.

Disklerin Birleşmesi Gerekli Mi Değil Mi

Diğer makalelerde ilginizi çekebilir..

Dahili Sabit Diski Harici HDD Yapma

Cihazlarınıza Benchmark Testi Uygulamaya Ne Dersiniz

Bilgisayarın Hard Diski Kaç GB?

Bölünmüş Harddiski Tek Dizin Yap

Evde Kolayca Bilgisayarın Harddiskini Değiştirin

Bad Sector Nasıl Oluşur? Bad Sektör Onarma Kesin Çözüm

Yayınlanma tarihi: 15 Ara 2018- güncellenme tarihi 05-05-2023





“Windows Dizininde Daha Fazla Yer Aç” üzerine 5 yorum

Yorum yapın