Sağ Tuşa Klasör İçeriğini Sil Menüsü Ekle

Klasörü hiç açmadan sağ tıklayıp klasör içeriğinin tamamını nasıl silebiliriz.

Sağ Tuşa Klasör İçeriğini Sil Menüsü Ekle

Bazen bir klasörün içerisinde çok fazla sayıda dosya bulunabilir. Özellikle iş yerlerinde günlük dediğimiz .log kaydı tutan bu tarz klasörlere rastlayabiliriz. Şimdi bu klasörleri temizlemek için klasörü silip tekrar yeniden oluşturmak o anki log kaydı tutan bilgisayarın hata vermesine sebebiyet verebilir. bu nedenledir ki iş yerlerinde genellikle zamanlanmış görevler yardımı ile bu tarz klasör içeriklerini silme işlemleri otomatik hale getirilmiştir.

Gelgelelim, bazen bu zamanlanmış görevler çalışmayabilir. Bu durumda klasör içeriğini silme işlemi bize düşer. İçinde on binlerce dosya olan bu klasörün açılması dahi uzun sürebilir. Oysa ki klasörü hiç açmadan sağ tıklayıp klasör içeriğini tamami ile silebiliriz.

Sağ tuş menüsüne klasör içeriğini sil menüsü ekle yada kaldır. 

( makale sonundaki videoyu da izleyebilirsiniz)

Eğer kişisel bilgisayarınızda klasörün içeriğini açmadan sağ tuş ile klasör içeriğini silmek isterseniz, bunu küçük bir .reg kaydı ile gerçekleştirebilirsiniz.

1- Sayfa sonundan indireceğiniz .rar dosyasını bilgisayarınıza indirip .rardan çıkartın.

2- Ardından registery kaydını çift tıklayın. Güvenlik uyarısı penceresi açılacaktır. Çalıştır butonuna tıklayın.

Sağ Tuşa Klasör İçeriğini Sil Menüsü Ekle

kullanıcı hesabı denetimi gelecektir. evet tıklayın. Kayıt defteri düzenleyicisi açılacaktır açılan pencerede evet butonuna tıklayın.

3- Sonraki pencerede kaydın sağ tuşa eklendiği uyarısı gelecektir. Tamam butonuna tıklayın.  Artık sağ tuşa klasör içeriğini sil menüsünü eklemiş olduk.

Sağ Tuşa Klasör İçeriğini Sil Menüsü Ekle

4- İçeriğini silmek istediğiniz klasöre sağ tıklayın. Sağ tuş menüsünden klasör içeriğini sil bağlantısına tıklayın. Karşımıza komut istemi penceresi çıkacaktır. Gerçekten klasör içeriğini silmek istiyorsanız (yes) Y hafine Silmek istemiyorsanız N harfine ( no) basın.

Sağ Tuşa Klasör İçeriğini Sil Menüsü Ekle

Komut istemindeki bu CMD ekranı bize bir klasör içeriğini bizim yanlışlıkla silmemizi engellemek için kontrol amaçlı konulmuştur. Çünkü sil dediğimiz zaman tüm klasör içeriği çöp kutusuna gitmeden silinecektir.

Sağ tuştan klasör içeriğini sil bağlantısını kaldırma

Sağ tuştan sil komutunu kaldrmak için klasor-icerigini-sil-kaldir.reg dosyasına çift tıklayın. Güvenlik uyarısı penceresi açılacaktır. Ve üstteki tüm işlemleri yine onay vererek tamamlayın.

Klasör içeriğini sil menüsü böylelikle sağ tuştan kaldırılacaktır.

▼Download▼ Şifre:ceofix

Yayınlanma tarihi: 10 Eyl 2019-Son güncellenme 05-11-2023





“Sağ Tuşa Klasör İçeriğini Sil Menüsü Ekle” üzerine 10 yorum

  1. Merhaba, öncelikle bu güzel çalışmanız için teşekkür ederim. CMD ekranı gelmeden direkt silmek için de alternatif reg dosyası paylaşmanız mümkün müdür?
    Saygılarımla

    Yanıtla

Yorum yapın