Windows’da Ev Grubu Olmadan Yazıcıyı Ağ’da Paylaş

Windows'da Ev Grubu Olmadan Yazıcıyı Ağ'da Paylaş

Windows 10 ‘da Wifi yada Ethernet üzerinden doğrudan ağı kullanabilir ve aynı ağdaki bilgisayarlar ile yazıcıyı paylaşabilirsiniz. Böylelikle kablolu bir yazıcınız olsa bile cihazdan cihaza yazıcıyı bağlamak yerine, yazıcı tek bir bilgisayarda bağlı iken diğer bilgisayardaki bir belgeyi yazdırıp yazıcıdan çıktı alabilirsiniz. Windows 1803 sürümünde ev ağını kaldırmış olsa bile Windows 10’da ev grubunu’u kullanmadan yazıcıyı ağda nasıl paylaşabileceğinizi bu eğitici konumuzda tüm bilgileri ile bulacaksınız.

Bilgisayarınıza bağlı bir yazıcınız varsa, yazıcıyı aynı ağdaki herkesin kullanımına sunmadan önce bağlı olan bilgisayarda ve diğer bilgisayarlarda paylaşımı açmanız gerekir.

Paylaşılan bir yazıcı eklemek için gerekenler:

Paylaşılan yazıcının bağlı olduğu bilgisayarla aynı ağda olmalısınız .
Paylaşılan yazıcının açık olması gerekir.
Her iki bilgisayar için dosya ve yazıcı paylaşımı açık olmalıdır.

Karşı taraftaki bilgisayara ulaşmak için bazı bilgilere ihtiyacınız olacak
IP adresini veya bilgisayar adı
Paylaşılan yazıcının  adı
( parolalı paylaşımı seçerseniz) Karşı taraftaki bilgisayarın kullanıcı adı ve şifresi

1- Ağdaki bilgisayarı paylaşıma açmak için denetim masasına tıklayalım. Ağ ve paylaşım merkezine tıklayın.  Gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştirin’e tıklayalım.

Windows'da Ev Grubu Olmadan Yazıcıyı Ağ'da Paylaş

2- Gelişmiş paylaşım ayarlarından dosya ve yazıcı paylaşımını aç seçeneklerini açık konuma getirip değişiklikleri kaydet butonuna tıklayalım.

Windows'da Ev Grubu Olmadan Yazıcıyı Ağ'da Paylaş

Sıra geldi yazıcı sürücülerini almaya.

1- Başlat menüsüne tıklayın ve ayarları seçin.

2- Ayarlar’dan cihazlar’a tıklayın.

3- Sol sutundan “yazıcılar ve tarayıcılara” tıklayın. Bir yazıcı veya tarayıcı ekle‘ye tıklayalım.

Windows'da Ev Grubu Olmadan Yazıcıyı Ağ'da Paylaş

4- istediğim yazıcı listede yok bağlantısına tıklayalım.

Windows'da Ev Grubu Olmadan Yazıcıyı Ağ'da Paylaş

5- Yeni bir pencere açılacak ve burada “paylaşılan yazıcıyı adıyla seç” kutusunu işaretleyelim ve örnekteki gibi çift slash bilgisayaradı tek slash yazıcı adını yazın. ve ileri butonuna tıklayın.
Örnek:
\\DESKTOP-892DP22\HP Deskjet 1510 series
\\bilgisayar adı \ yazıcı adını yazın.

Windows'da Ev Grubu Olmadan Yazıcıyı Ağ'da Paylaş

6- Yazıcı başarı ile eklendi penceresi ile karşılaşacaksınız. Yani yazıcının sürücüleri karşı taraftaki bilgisayardan bizim bilgisayarımıza yüklenmiş oldu. ileri butonuna tıklayalım.

Windows'da Ev Grubu Olmadan Yazıcıyı Ağ'da Paylaş

Son olarak test için bir sınama sayfası yazdırabilirsiniz.

Windows'da Ev Grubu Olmadan Yazıcıyı Ağ'da Paylaş

sınama sayfası yazıcıdan çıkacaktır.kapat butonuna tıklayın.

Windows'da Ev Grubu Olmadan Yazıcıyı Ağ'da Paylaş

Bilgisayarınızdaki dilediğiniz bir txt dosyası resim, word yada excel , yazdırmak istediğiniz ne olursa olsun sağ tıklayıp yazdır butonuna tıklamanız yeterli. Karşı tarafın bilgisayarı açık ve yazıcıda o cihaza bağlı ise sizde çıktı alabilirsiniz. Şayet sayfalarca bir word yada excel dosyanız varsa ve kaç yaprak haracayacağınızı bilmek istiyorsanız dosyaya sağ tıklayıp yazdır demeden önce word yada excel dosyanızı açıp yazdırmadan baskı ön izlemesini konrtol edin. Böylelikle yazdırmadan önce kaç yaprak kağıt harcayacağınızı bilirsiniz ve kağıttan tasarruf sağlamış olursunuz.

Windows 10’da Yüklü Olan Tüm Yazıcıları Listele

Windows 10’da Yüklü Olan Tüm Yazıcıları Listele

Aynı Yazıcının Kopyalarını Silme

Yazıcı Duraklatıldı Hatası

Windows’da Yazıcı Ayarlarını Yedekleme ve Geri Yükleme

Yazıcı Kağıdın Arkasını Kirli Çıkartıyor Sorununun Çözümü





“Windows’da Ev Grubu Olmadan Yazıcıyı Ağ’da Paylaş” üzerine 12 yorum

  1. bu özellik güzelmiş ama benim sorum şu kablolu epson l3110 yazıcımı bilgisayarıma ağ üzerinden bağladım kablosuz çıktı aldım fakat bir süre sonra çıktı alamamaya başladım.yazıcıyı kaldırdım. eski yöntemle (yazıcılar-el ile yapılan ayarlar-LPT1 BAĞLANTI NOKTASI-YAZICIYI SEÇ) YAZICI KURULUYOR FAKAT ŞİMDİ AĞA BAĞLANMA SORUNU YAŞIYORUM yazıcı ağda görünmüyor ve windows yazıcıyı denetleyemedi hatası geliyor. bazen de 0*00002ef3 hatası alıyorum .zyxell modemim güncel windows 10 var recovery sorunumu çözebilir mi

    Yanıtla
  2. Mrblar. Öncelikle paylaşım için tşkler. Yalnız bnm sormak istediğim şu; bende Epson Sx130 kablolu yazıcı ve iPhone 8 Plus cep telefonu var. Şimdi Lightning to Usb kablosu alsam hem çok pahalı, hem de yine yazıcının kablosunu telefona takmak gerek. Acaba ios ile direk kablolu yazıcıdan çıktı alma için bildiğiniz bir yöntem var mı ya da pc ve teli aynı ağa bağlasam çıktı alabilir miyim bu yöntemle?
    Aslında piyasada kablolu mouse ve klavyeleri bluetooth üzerinden kablosuza çevirecek bir aparat buldum ana emin olamıyorum; malum ios her bluetooth cihaza bağlanmıyor.

    Yanıtla
  3. Harkulade bir paylaşım olmuş diğer odada olan bilgisayar ile yazıcıyı paylaşamıyordum çünkü kablolu , dediklerinizi uyguladıktan sonra anında paylaştı ve şu an her ikisinde de yazıcıya çıktı gönderebiliyorum , süpersiniz .

    Yanıtla

Yorum yapın