Gmail Hesabı Yazmadan Android Telefon Nasıl Kurulur?

Gmail Hesabı Yazmadan Android Telefon Nasıl Kurulur?

Android işletim sistemi google’un kodladığı bir sistem olduğu için baştan aşağı tüm hizmetlerde google’um servisleri vardır. Hatta telefon kurulumda bile gamil hesabı ister. Ancak telefonunuzu tamire verecek olabilirsiniz, satacak olabilirsiniz yada yeni telefon aldınız ve aile büyüklerinden birine telefonu vereceksiniz.

Hali ile de vereceğiniz kişinin bir gmail hesabı yoktur. Elbetteki gmail hesabı hemen alınabilir. Ancak gmail hesabı olmadan biz telefonu kurabilir miyiz? Neden olmasın. Zaten dediğim gibi android google’un yazılımı olduğu için gmail hesabı olmadan bazı özellikler kullanılamıyacaktır. Geçtiğimiz günlerde de TL kaybı yaşamadan nasıl kurulum yapacağınızı anlatmıştım. Adımlar aşağı yukarı aynıdır. O konuyada buradan ulaşabilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan gelelim konumuza:

Gmail hesabı olmadan Android telefon nasıl kurulur?

1- Telefonu ilk aldığımızda, formattan sonra , yazılım güncellemesinin ardından karşılışacağımız ilk ekran hoşgeldin ekranıdır. Ve kullanabilmek için android kurulumu yapmalıyız. Cihazınızda Başlayın butonuna dokunun. Sonraki ekranda ise önemli bilgilerin sahibiyim ve veri ücretlendirmeler için bilgi sahibiyim kutularına tik atıp tanılama paylaşmak istemediğim için tiki kaldırıp devam edelim. Siz tanılamayı paylaşmak isterseniz tik kalabilir.

2- Yeni ekranda kurulum için eski verilerinizi almadan yeni olarak kurun’a dokunun.

3- Kurulum için hiç bir ağı kullanma seçeneğine dokunun. Yeni penceredeki yazılım güncelleme, saat ayarları ile ilgili ufak hatırlatma ekrana gelecektir. Bu ekranı atlamak için devam butonuna dokunun.

4- Telefona bir isim vermeniz gerekiyor. Bu işleme gerek olmasa bile bir isim yazmamız da hiç bir sakınca yok. İsmi yazalım. İleri butonuna dokunalım.

5- Telefonunuzu korumak için cihaz kilidinizi seçin. Ben şekil seçiyorum.

6- Google hizmetleri ekranında ben hiç bir anahtarı açık bırakmıyorum.

8- Xperia servislerinde oturum açmıyorum ve şimdi değil butonuna dokunuyorum. oturum açma atlansın mı sorusuna yine atla butonuna dokunuyorum.

9- Kilit ekran bildirimlerinin nasıl görüneceği konusunda ayarlarınızı şimdi yada sonra yapabilirsiniz. Ben daha sonra ayarla seçeneğini tercih edip geçiyorum. Ve artık hazırsınız. bitir ekranı ile karşılaşacağız.

Android telefon kurulumunu mail adresi vermeden kurmuş oldu. Bu şekildeki kurulumu elbette başlangıç olarak tercih edebiliriz. Yani geçici olur, cihazı servise vermek, satmak vs. gibi işlemlerde mail adresi vermeden kurulumu tamamlayabilirsiniz.

Ve mail adresi olmadan yaptığınız bir android telefonda istediğiniz zaman gerek play store aracılığı, gerek gmail uygulaması aracılığı yada direkt olarak hesaplar ve hizmetlere gidip cihaz kullanımı için bir hesap ekle’ye dokunarak gmail hesabınızı yazabilirsiniz.

Tavsiye konular

Android Telefonda Smart Lock Nasıl Etkinleştirilir?

Android Telefon Fabrika Ayarlarına Nasıl Sıfırlanır

Android Telefon Yedeği Nasıl Alınır?

Android Cihazınızı Hangi Gmail İle Kullanıyorsunuz

Android Telefonlarda Gmail Oturumu Nasıl Kapatılır?

Android Telefonda Gmail Hesabı Nasıl Kaldırılır? 

Gmail Hesabı Yazmadan Android Telefon Nasıl Kurulur? 

Sony Xperia Companion Kurulumu Ve Ayarları

Android’de Unutulan Ekran Kilidini Sıfırlama-Kırma

Android Telefonu Kurarken Ücrete Tabi Olmayalım

Sony XA Ultra Nougat Güncellemesi Sonrası Yazılım Onarımı

Androide Gmail Hesabı Eklemeden İkinci Kullanıcı Ekle 





“Gmail Hesabı Yazmadan Android Telefon Nasıl Kurulur?” üzerine 7 yorum

  1. merhaba şimdi benim galaxy g513 grand prime var buna fortmat attım ama sonrasında ne olduysa telefonu açtığımda google için gmail hesabını giriyorum olmuyor… ne yaptıysam 24 saat sonra tekrar deneyin diyor ve gmail olmadan telefonu açamıyorum ne yapmalıyım… yardımcı olun lütfen

    Yanıtla
  2. Süper bilgi teşekürler , mesela ben Play storeyide kullanmıyorum gmailim de kullanmıyorum , beni neden mevbur ediyor anlamıyorum , iyiki varsınız , elinize sağlık.

    Yanıtla

Yorum yapın