Mobil Veriyi Nasıl Kapatırsanız TL Düşüşü Yaşamazsınız

Mobil veriyi kapattığınızda dahi telefon internet kullanıyor ve TL düşüşü yaşıyorsanız bu sorunu çözümleyebilirsiniz.

Mobil Veriyi Nasıl Kapatırsanız TL Düşüşü Yaşamazsınız

İnternet paketiniz bittiğinde hala akıllı telefonunuz internete giriyor ve bu sebep ile internet ile ücretlendirilip TL düşüşü mü yaşıyorsunuz?

İnternet paketiniz bitebilir. Yada bir süreliğine internet pakedi almayacak olabilirsiniz. Ve tam buna karar verirsiniz ve mobil veriyi kapatırsınız. Bir anda belli aralıklar ile akıllı telefonunuza operatörünüz tarafından bakiye bilgisi gelir.

İnternet kullandığınız için kalan tl tutarı ve gün içinde 5 tl ‘lik harcama yaparsanızda 1gb 24 saatlik hediye alırsınız. Hatta 23,30 da hediye verilir ve aynı gün içinde 00.00 ‘da bu hediye geri alınır ve ücretlendirme yeniden başlar 1 tl – 1 tl derken  saatler içinde yeniden 5 tl harcamış olursunuz.

Operatör ile de görüşseniz bu durumu çözemezsiniz kabul etmezler. Ancak çok kolay bir yol ile bu durumdan kurtulabilirsiniz. Bunlardan biri telefona root atmak gibi görünse de maalesef telefonunuz garanti kapsamı dışına çıkacaktır. Ve bu işlemi yanlış yaparsanız da yada bir aksilik olursa telefonun perte çıkma ihtimalide var. Bu sebep ile bu yolu geçiyorum ve en sağlıklı yolu size anlatmak istiyorum.

Mobil veri kapalı iken nasıl TL düşüsü yaşanmaz yada İnternet paketi bittiğinde nasıl internet kullanımı durdurabilirim? Telefonda wifi kullanıyorum, mobil veri gidiyor ne yapabilirim. Mobil veri kapalı olduğu halde tl gitme sorunu, mobil veri kapalı ama hattımdan TL gidiyor. Tüm bu sorunların çözümü burada. 

– Cihazınızın uygulamalar menüsünden ayarlara dokunun.

– Kablosuz ve ağlar altında bulunan “diğer”e dokunun.  İkinci ekranda “Mobil ağlar” a dokunun.

Mobil Veriyi Nasıl Kapatırsanız TL Düşüşü Yaşamazsınız

– Mobil ağlar” a dokunun ve yeni gelen ekranda ” Tercih edilen ağ türü” ne dokunun.  İkinci ekranda  internet kullanmayacağımız için ” yalnızca GSM ” ayarını seçin.

Tercih edilen ağ türü

Artık hiç bir şekilde telefonunuz internete bağlanmayacak ve TL düşüşüde yaşamayacaksınız.

Eski android telefonlar için şu ayarı yapın:
Ayarlar > diğer ayarlar > Mobil ağlar > şebeke modundan yalnızca GSM ‘i seçmeleri gerekir.

İnternet paketinizi aldığınızda ise aynı yolu takip ederek, 3G yada 4.5 ağ türlerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Bu ağ türlerinin hepsi internete bağlanacaktır. Tabi ki mobil veriyi açmayı unutmayın. Aksi halde internete bağlanamazsınız.

Akla takılan soru:

Neden mobil veriyi kapatınca ben internete bağlanmıyorum ama internet kullanıyormuşum gibi TL düşüşü yaşıyorum derseniz. Android sistemi ile alakalı bir durum olduğunu söyleyebilirim.  Operatörler cihazı servise filan verin diyeceklerdir. Bence servise gönderip telefonunuza yazık etmeyin. Servisde bunu kabul etmeyecektir. Onlar mobil veriyi kapatınca internet kapanır derler. Ve mobil veri  kapalı iken internet kullanımına bağlı  ücretlendirilme edindiğim bilgiye göre global bir sorun olduğunu belirtmek isterim.

Sizinde telefonunuzdan bu şekilde TL düşüşü oluyor ve bu sorunu farklı yollar ile çözdü iseniz yorumlarınız ile nasıl yaptığınız anlatabilirsiniz.

Android Telefonunuzda Hafıza Mı Doldu: 7 Adımda Yer Açın

Android Cihazda E-Posta Bildirim Sesi Nasıl Değiştirilir

Android Telefonda Wifi İle Mobil Veri Arasında Geçiş Yap 

Android’de Uçak Modunu Etkinleştir Veya Devre Dışı Bırak 

Android Cihazlarda Uygulamalara Göre Konum Nasıl Kapatılır

Android Cihazınız Uyku Modunda İken Wi-fi Açık Kalsın 

Android Telefonda El Feneri Kullan

Android Telefon’a Ekran Koruyucu Ayarla

Yayınlanma tarihi: 29 Kas 2017-Güncelleme tarihi: -11-09-2021





“Mobil Veriyi Nasıl Kapatırsanız TL Düşüşü Yaşamazsınız” üzerine 3 yorum

  1. hay allah razı olsun , bu GSM operatörlerinin hepsi bunu yapıyor dediğiniz ayarı yaptım İnşallah birdaha TL düşüşü yaşamam

    Yanıtla

Yorum yapın