Windows 10’da Microsoft Office Word Açmanın Yolları

Windows 10' da Microsoft Office Word Açmanın Yolları

Windows 10’da kurulu bir Office Word yazlımı var ise Word’u açmanın çeşitli yolları vardır. En kolayı yada İşiniz sırasında en hızlı olarak word açma yollarını kendiniz belirlemelisiniz.

Elbetteki Word’ü açmanın yolları nelerdir bunu iyi bilmelisiniz. Genellikle giriş seviyesindeki kullanıcılar Başlat menüsünden Programlar arasından Office programlarının içerisinden Word’ü arar. Yine bazı kullanıcılar office programlarının içerisinde sürekli word aramaktan sıkılır ve başlat menüsüne yada görev çubuğuna sabitler.

Elbetteki Word’e ulaşmanın yolları bunlar ile kısıtlı değil. Gelin Bilgisayarda Word  hangi yollar ile açılır inceleyelim.

Windows 10’da Word  açmanın kısa yolları:

1- Başlat menüsüne tıklayın. Ve Office programları içinde Word’ü bulun. Yada “W” harfinin altında word’ü bulacaksınız. Başlat menüsünden Word’ü bulduktan sonra daha sonraki kullanımlar için sağ tıklayıp başlat menüsüne yada görev çubuğuna kısa yol oluşturabilirsiniz.

2- Windows “arama ile word’ u kolayca bulabilirsiniz. Aramaya sadece word yazmak yeterlidir.

Windows 10'da Word  açmanın kısa yolları:

3- Dosya Gezgini ile Wordü bulabilirsiniz. Dosya gezginini açın. Dosya Gezgininin Giriş Sekmesinde iken “Yeni Öğe” ikonuna tıklayın. Microsoft Word’u hemen orada göreceksiniz. Üzerine tıklayıp açabilirsiniz.

Windows 10'da Word  açmanın kısa yolları:

4- Çalıştır Komutu ile de word’ü açabilirsiniz. Klavyenizden Windows + R tuşuna basın. Çalıştır penceresi açılacaktır. Pencereye “ winword” yazın ve tamam’a tıklayıp bekleyin. Word açılacaktır.

Windows 10'da Word  açmanın kısa yolları:

5- Yönetici yetkilerinde komut istemi ile: Başlat menüsüne sağ tıklayın. Komut istemini yönetici olarak çalıştırmak için ” Komut istemi (yönetici)” ye tıklayın. Komut istemi ekranında “start winword” yazın. Word açılacaktır.

 Word  açmanın kısa yolları:

6- Masa üstüne kısayol atayabilirsiniz. Bunu Yapmanın en kolay yolu başlat menüsünde Word bulun ve sağ tıklyın. Dosya konumunu aç ‘a tıklayın.

 Word  açmanın kısa yolu

Dosya gezgininde wordun yolu açılacaktır. Word ‘u bulun ve sağ tıklayın. Gönder > masa üstüne kısayol ‘a tıklayın. Masa üstüne kısayol oluşacaktır.

Word Masa üstüne kısayol oluştur

7- Klavye kısa yol tuşlarını Kullanabilirsiniz.Word’un kısayol ikonuna sağ tıklayın. Ve özelliklere tıklayın. Kısayol tuşunu belirleyin. Hangi tuş kombinasyonu kullanmak istiyorsanız klavyeden tuşlayın. Örneğin en CTRL + ALT + W olarak tuşladığımda klavyeden bu tuşlar ile çağırabiliyorum.

Word Klavye kısa yol tuşları

Bazı kullanıcılar bu yollları bilse bile giriş seviyesindeki pek çok kullanıcının faydalanmasını ümit ediyorum.

Bu konulara da göz atabilirsiniz:

Word Belgesinde Bir Metni Gizleme Veya Gösterme

Word Yada Excel de Açılan Son Dosyaları Silme 

Word Belgesinde Varsayılan Olarak Kenar Boşluğu Ayarla 

Word Belgesine Filigran Nasıl Eklenir

Excel Ve Word Belgelerine Başlık Yazın Ararken Kolayca Bulun

Word Belgesinde Yatay Çizgi Nasıl Silinir 

Word Ve Excel’de Açılan Son Dosyaları Gizleme

Eş Anlamlı Kelimeleri Microsoft Word İle Bul 

Windows 10 İçin Görev Çubuğu Ayarlarına Kısayoldan Ulaş

Windows 10 Da Denetim Masasını Açmanın 4 Yolu

Komut İstemi Ekran Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir

Başlat Sağtık Menüye Komut İstemi Nasıl Ayarlanır

Yayınlanma tarihi: 26 Kas 2017-editlenme tarihi: 13-12-2020





“Windows 10’da Microsoft Office Word Açmanın Yolları” üzerine 4 yorum

  1. Bukadar çok Word açma yöntemi olmasına şaşırdım ben hep başlat menüsünden ikon arıyordum bari kısayol atayayım , teşekürler

    Yanıtla

Yorum yapın