Sony XA Ultra Android 7.0 Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır

Sony XA Ultra Android 7.0 Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır

Sony Xa Ultra için beklenen güncelleme Android 7.0 Nougat Geldi.
Güncellemeler kademe kademe dağıtıldığı için cihazlarınızı sık sık kontrol etmeti unutmayın. Android 7.0 Nougat güncellemesini cihazınızda OTO güncelleme olarak göremezseniz bile Sony Xperia Companion uygulamasını yükleyip, Telefonunuzu bilgisayara bağlandıktan sonra programın arayüzü size yazılım güncellemesini sunabilir.

Xperia XA Ultra için Android 7.0 Nougat çıktı! Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Sony Xperia Companion uygulamasını buradan indirip bilgisayarınıza kurun.

Sonrasında Uygulamayı açın. Ve Cihazını USB kablosu ile bilgisayara bağlayın.

Artık arayüzdeki adımları takip edeceğiz. Şayet güncelleme cihazınıza sunulmuş ise ekrana yazılım güncellemesinin bilgileri gelecektir. Bu ekrana güncelle diyerek devam edelim.

Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Sonrasında yazılım karşıdan indirilecek. Sİzin hiç bir şey yapmanız gerekmiyor. Sadece SOnraki butonuna tıklayıp cihaz ile telefonun bağlantısını yazılım güncelleme tamamlanana kadar kesmemeniz gerekiyor. Ayrıca şarjınız %80 in üzerinde olmalı. Yükleme sonrası cihaz   kendiliğinden  kapanacaktır. Ve Yükleme tamamlandığında bağlantıyı kesebilirsiniz uyarısı gelecek ve bitti butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Cihazı açtığınızda normalden biraz geç açılacaktır. Android 7.0 ‘a hoşgeldiniz.

Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Neleri içeriyor?

Bölünmüş ekran modu ( Çoklu pencere özelliği ile aynı ekranda iki uygulama çalıştırabilirsiniz)
Yeniden düzenlenen bildirimler
Rahatsız Etmeyin modu ( android 6 sürümünde de vardı)
Bildirimleri bildirim merkezinde iken yönetme
İki sekmeli bildirim merkezi ve sürükle bırak ile özelleştirilebilir.
Hızlı geçiş uygulaması
Daha uzun pil ömrü
Veri tasarrufu
Mobil ve Ve wifi verileri kontrol etme
Arka plan verilerin dudurarak çalınan kotanızı kontrol etmenizi sağlayan DOZE modu
Bildirim ekranına uzun bas ve işlemlerini yap.
Yeni emojiler
Özelleştirilebilir Hızlı Ayarlar
Gelişmiş çağrı yönetimi
Google Asistan bölmesi bulunan yeni bir Xperia başlatıcısı
Ön kamera için otomatik zamanlayıcı düğmesi

 





“Sony XA Ultra Android 7.0 Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır” üzerine 43 yorum

  1. Tam iki sefer 800 mb 7.0 noguat güncellemesi indirdim xa cihazıma güncelleme geldi ama bir türkü kurulmuyor kurulum gerçekleşmedi diyor ne iş

    Yanıtla
  2. bende google play ne kendini güncelleyebiliyor nede uygulama yükleyebiliyor. indirme yöneticisi indirme yapamıyor bir türlü. herşeyi denedim, bellek temizlemeler, tekrar fabrika ayarlarına döndürmeler, işe yaramadı…

    Yanıtla
    • @burak

      Wİfi ‘ın açık olduğunda emin olun. AÇık ve aynı sorunları yaşıyorsanız, usb kablo ile yazılımı güncelleyebilirsiniz iyi olur gibime geliyor.

      Yanıtla
  3. Merhabalar, telefondan bir türlü gerçekleştiremedim güncellemeyi. Kapanıp açıldıktan sonra yeni yazılım sürümü yüklenemedi. Lütfen tekrar deneyin diyor. USB ile denediğimde de Xperia companion isimli programda kernel32.dll hatası alıyorum. Onun çözümü içinde çok uğraştım ama bir türlü çözemedim. Üstelik iki bilgisayarda denedim olmuyor. Bunun için bir çözüm öneriniz var mıdır? Teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • @rcy

      Merhaba sfc /scannow komutları ile onarım yapmayı dener misiniz? nasıl yapılacağını bilmiyorsanız bu konudan takip edin. BU arada kernel32.dll hatası bilgisayardaki programların çakışması iledir. Farklı bilgisayrda da benzer programlar var ise aynı sonucu alabilme olasılığınız var.

      Yanıtla
  4. Bende indirdim kuruldu telefon açılır açılmaz hattım gitti. 1-2 saat sonra geldi az durdu yine gitti dün akşam. Daha yeni geldi. Şimdide değişik bı halde şebeke. Aynı yerde bı sifirliyo bı fulliyo. İnşallah düzelir en kısa sürede çok rahatsız edici bı durum.

    Yanıtla
    • @Mete

      Kurulamıyor diyen ikinci bir yorum alıyorum. Şunlara dikkat edin: Cihaz arkada planda bir indirme ve güncelleme yapıyor ise 7.0 nougat a yğkseltim duruyor. USB kablo ile dener misiniz? Belkide internet yetersiz geliyor.

      Yanıtla
  5. Abla telefonum sony xperia xa ultra6.0 dan 7.0 nougat a yükselttim. 6.0 ses asiri fazlaydi simdi 7.0 da az cikiyor, telefonum sesi azaltti sony yeni güncelleme verirmi yoksa sıkıntı böyle kalırmı

    Simdidden teșekkürler

    Yanıtla
    • @Levent

      sony xperia xa ultra için 7.0 nougat güncellemesini bende yaptım. ANcak ses sorunu yaşamadım. Lakin buna karşın bu tarz sorun yaşayan cihazlar artarsa sony bir güncelleme verebilir. Çünkü pek çok kullanıcı sony xperia xa ultra ‘nın şebeke sorunu olduğunu söylemiş. Ancak şebeke sorunu çözülmüş olmalı ki bende hiç bir sıkıntı yok. Güncellemeyi tekrar yüklemeyi deneyebilir misin?

      Yanıtla
  6. Abla, ben nougat’ı sevdim. Bilgiler için teşekkür ederim. Ancak bişey soracam güncelleme yaptık ya fabrika ayarına geri döndediğimde ne olacak? andorid 6 mı android 7 mi?

    Yanıtla
  7. Selamun Aleyküm. 7.0 beğenmedin ve bazı ufak sorunlar çıktı karşıma. 6.0 a nasıl geri döndürebilirim…

    Yanıtla
  8. benim telefonum da bildirim olarak geldi guncellemeniz var uyarisi 6 7 kere indirdim kurmuyor bir türlü sebebi ne olabilir?

    Yanıtla
  9. bende oto güncellemeye bakıyordum. ama yoktu hep. Şİmdi kontrol ettim. Android 7.0 Nougat güncellemesini yaptım. teşekkür ederim.

    Yanıtla
  10. Selam , Telefonum bu sürümü desteklemiyor ama CyanogenMod ROMs ile falan sanırım kurabilirim , bu sürüm konusunda inceleme yazılarınız devam ederse , kurup kurmama kararı vereceğim , elinize sağlık , bu arada Videonuz 15 dk ya yakın görünüyor fakat sanırım bir hata oluşmuş düzeltirseniz memnun olurum selamlar

    Yanıtla
    • @Velociraptor

      Selam, Düzeltme için teşekkür ederim. Evet ufak bir hatam olmuş. Yeniden yüklüyorum videoyu. Evet BU sürüm için bir kaç makale planım var. Yorum için teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

      Yanıtla

Yorum yapın