Android Telefonlarda Cihazın Kilidini Açmak İçin Ses Tuşunu Kullanın. Her gün kaç kere güç düğmesi ile ekranı kilitleyip açıyoruz? Gerçekten tahmin etmek güç olabilir. Dokunmatik bir telefonda ekran kilidini güç düğmesi haricinde bir tuş ile açmak mümkün değildir. Eee tabi telefon dokunmatik ve zaten bir güç, bide ses açma-azaltma tuşu var.
Sürekli güç tuşu kullanımı bu tuşun çabucak bozulmasına sebebiyet verebilir. İşte güç tuşuna binen yükü azaltmak isterseniz ekran kilitlerken ve ekran kilidini açarken bir uygulama kullanabilirsiniz.
Volume UnLock isimli uygulama sayesinde, ses seviyesi tuşunu kullanarak Android akıllı telefon ekranınızın kilidini kaldırabilirsiniz. Kilitlemeyi nasıl yapacağız derseniz ekran kısayoluna bir tık vuruş ile.
Öncelikle uygulamasız olarak telefon özelliğinde var mı kontrol edelim.
Örneğin, Android 6.0 Marsmallow olan Sony XA Ultra’da ekrana çift vuruş ile Ekran kilitlenebiliyor aslında. Ve bundaki eksik özellik yine güç tuşu ile ekran kilidinin açılması. Telefonunda çift vuruş ile ekran kilidi yapabilenler bile bu uygulamayı tercih edebilirler. Kilitlerken gerek duymasalar bile kilidi kaldırırken ses seviye tuşunu kullanabilirler.
Ekrana çift vuruş ile ekran nasıl kilitlenir? Bu ayar nasıl yapılıyor derseniz kısaca değinmek isterim.
1-Ana ekranın boş bir yerine biraz uzunca dokunun.
2- ekranın altında görünen ayarlara tıklayın.
Ana ekran ayarlarında uyutma için iki kez dokunun anahtarını açın. Artık tlefonun ekranında boş bir alana iki tık dokunduğunduğunuzda ekran kilitlenecektir. Ancak açarken yine güç düğmesi ile açacaksınız. Bu özelliği taşıyan telefona Volume UnLock isimli uygulama yüklendiğinde bu özelliği devredışı bırakmadığını belirtmek isterim. Uygulamayı yüklediğiniz de isterseniz ekrana 2 vuruş ile kapatabileceğiniz gibi uygulamanın Screen of butonu ile de kapatacaksınız. Açarken ise ses seviye tuşu yada power tuşu ile açabilirsiniz. Power tuşu ile kilitlemede devre dışı bırakılmadığını belirtmek isterim.
Ekran Kilidini Ses Seviye Tuşu ile açma ve tek vuruş ile ekran kilitleyebilen Volume UnLock uygulaması nasıl kullanılır?
Uygulamayı cihaza yükledikten sonra Volume UnLock ve Screen Lock isimli iki kısa yol oluşacak.
Ve Volume unlock‘a tıklayın Açılışta açılma, ses seviye tuşu ile kullanma ve ekran bildirim ayarları aktif edin.
Screen Off kısa yoluna tıklayıp, cihaz yöneticisi statüsünü ataması için etkinleştir butonuna tıklayın.
Screen Off butonuna dokunduğunuzda Bu ekran ile tekrar karşılaşmayacaksınız. Ve artık Screen Off tuşuna dokunduğunuzda cihazınızı kilitlemiş olacaksınız.
Android Cihazlarda Az Çıkan Ses Nasıl Arttırılır?
Mobilden Yasaklı Sitelere Opera VPN İle Girin
Yayınlandığı tarih : 12 May 2017 -Editlenme tarihi 01-07-2020
Teşekkür ederim. Güç tuşum arızalandı ve tamir ettirinceye kadar bu uygulama ile cihazımı rahatlıkla kullanabileceğimi düşünüyorum. Bu uygulamadan önce cihazı uynadırmak için şarj kablosunu takıp çıkarıyordum ki bu da sanırım pile zarar veriyor.
Rica ederim. evet zarar verebilir
Uyandırmak için bu uygulamayı kullanabilirsiniz ancak telefon şarjı bitip tamamen kapandığı zaman telefonunuzu nasıl açmayı düşünüyorsunuz, benim de power tusum bozuldu telefononu uyandiriyorum ancak tamamen kapnadigi zaman ne yapacağımı bilmiyorum. Bununla ilgili bir fikriniz varmı teşekkür ederim iyi gunler
evet telefonun android ise şahsen ben kendim yapıyorum telefonum huawei ses arttırma tuşuna basılı kalarak şarja tak ardından rebbot modunu seçerek açabilrsin
Teşekkür ederim yorumun için 👍💖
Sıradışı bir başlık olmuş , ellerinize sağlık , çok faydalı paylaşım
Teşekkürler yorum için, sağolasın Haluk
allah sizden razı olsun, çok yararlı bir uygulama.
Merhabalar! Çok yararlı oldu gerçekten. Fakat telefonum kapandığında geri nasıl açabiliriz?
Merhabalar, power tuşundan açabilirsin 🙂
İşimizi gördü teşekkür ederim. Boşuna 50-60 tl istiyordu telefoncu paramız cebimize kaldı
çok sevindim 🙂 teşekkür ederim bende yorum için.
Sony Xperia Z1 compact
Teşekkürler artık iyice içine girmişti açma kapama tuşu bayağı güç uygulamam gerekiyordu.
İki uygulamayıda yükledim. Çok kullanışlı oldu.
Teşekkürler..
Rica ederim. İyi günlerde kullanın. Oldukça iş görüyor bu uygulama bencede. 🙂
Güzel yazılarınız için çok teşekkür ederim.Çok başarılı bir çalışma ve paylaşım olmuş ellerinize sağlık.
Teşekkürler.
Son zamanlarda okuduğum en ilginç yazılardan biriydi , açma – kapatma tuşum bozuk değil ama emin olun bozulursa bunu deneyeceğim , Paylaşım için çok teşekürler
rica ederim. değerli yorumunuz için ben teşekkür ederim.