Android Cihazınızı Hangi Gmail İle Kullanıyorsunuz

Android Cihazınızı Hangi Gmail İle Kullanıyorsunuz

Android cihazların kurulumunda isteğe bağlı olarak gmail hesabı ister. Hali ile siz google play store, gmail gibi servisleri kullanacaksınız mutlaka gmail hesabı girmelisiniz. Ancak bir kaç tane gmail hesabınız var ve hangisi ile ilk kurulumu yaptığınızı bilmiyorsanız nasıl öğrenebilirsiniz?

Bugün bir arkadaşım ile konuşurken tam olarak bana bundan bahsetti. Kurulum yaparken hangi gmail adresini kullandığını bilmediğini ve nasıl öğrenebileceğini sordu.
Ve bu gibi durumda gmaili adresi nasıl bulunur konusu da böylelikle ortaya çıktı.

Mailinizi andorid cihaznızdan açıyorsanız unutmak mümkün değil ancak mail servisi ve google servislerini telefondan kullanmıyorsanız ve google play store’u bir kaç mail ile de masa üstünden farklı cihazlar için açtı iseniz işler karmaşık bir hal alıyor.

Sizlerde android cihazınızda hangi gmaillerinizi kullandığınızı merak ediyorsanız işte nasıl bulacağınızın yolu:

Android Cihazınızı Hangi Gmail İle Kullanıyorsunuz

1- Ayarlar > Hesaplar ve hizmetler altında> hesaplar ve senkronizasyon> Google > hesaplarda telefonunuzda çalışan gmail hesaplarını görebilirsiniz.

Android Cihazınızı Hangi Gmail İle Kullanıyorsunuz

2- Ve buradan senkronizasyon ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Örneğin google’un sizin için neleri saklayıp saklamayacağını. Buradaki senkronizasyon işlemi telefona reset attığınızda işinize yarayacaktır. Örneğin kişileri senkronize ettiğinizde , telefonunuza reset atsanız yada başka bir android cihaz satın aldığınızda telefon rehberinizi geri alabilmeniz anlamına gelir. Sadece yine aynı google hesabınız ile oturum açmalsınız.

Yada

1 – Ayarlar > Hesaplar ve hizmetler altında> Yedekle ve sıfırla> Google yedekleme ve geri yükleme > yedek hesapta kullandığınız gmail hesaplarını yine görebilirsiniz.

Android Cihazınızı Hangi Gmail İle Kullanıyorsunuz

Yayınlanma tarihi: 21 Nis 2017 – editlenme tarihi 04-09-2020





“Android Cihazınızı Hangi Gmail İle Kullanıyorsunuz” üzerine 6 yorum

  1. Çok teşekkür ederim aslında bu çok önemli bir sorun… Bakın bu hiç aklıma gelmemişti ama benim de başıma gelebilir. Selamlar.

    Yanıtla

Yorum yapın