Windows 10 Bluetooth Dosya Aktarım Sorunu

Windows 10 Bluetooth Dosya Aktarım Sorunu

Windows 10 ‘da karşılaşabileceğiniz sorunlardan biri de Bluetooh ile dosya aktarım sorunu olabilir. Ama bu sorun genellikle kullandığınız yazılımlar sebebi iledir. Örneğin benim kullanığım bir yazılım vardı ki bluetooh ile aktarım yapmak istediğimde dosyayı aktarmıyordu. Dediğim gibi bluetooth ile aktarım sorunu genellikle kullandığınız yazılımlar ile ilgilidir. Ve windows’un çalışmasını engelleyen yazılımları kullanıyorsanız büyük olasılıkla sorunu o yazılımlarda aramalısınız. Örneğin bendeki hata ve çözüm şu şekilde ilerledi:

Hata iletisi ise şu şekildedir.

Windows 10 Bluetooth Dosya Aktarım Sorunu

Bluetooth dosya aktarımı tamamlanamadı.
Dosya aktarımı ile tarafından devre dışı bırakıldı.
Lütfen sistem yöneticisine danışın.
Yeniden denemek için geri okuna tıklayın.

Böyle bir hata iletisi aldığınızda Bluetooth Dosya Aktarım Sorunu nasıl çözümlenir

Aslında bu hatayı almanızın sebebi Windows 10’un kullanıcıları fazla izlemesinden dolayı aldığımız tedbirler. Yani izleme servislerini kapatan yazılımlar Bluetooth’un çalışmasını kapatmış olabilirler. Keza bu yazılımlar bazı fonksiyonları da kapatabilme özelliklerine sahipler.

Şayet sizde bu Windows 10’un sizi gözetlememesi için bu tür yazılımlar kullanıyorsanız ve bluetooth aktarım sorunu ile karşılaşırsanız ayarlarınızı yeniden gözden geçirmelisiniz.

Gelelim Bluetooth ile dosya aktarım sonunun nasıl aşıldığına. Windows gizlilik programları ile ilgili olan yazılımı açıyoruz. 

İlgili yazılımın Services sekmesine tıkladım.

Windows 10 Bluetooth Dosya Aktarım Sorunu

Ve hemen Bluetooth destek hizmetinin kapalı olduğu gördüm.

Bu ayarı Enabled ( aktif ) edip Sistemi yeniden başlattım.

Windows 10 Bluetooth Dosya Aktarım Sorunu

Ve açılışta artık bluetooth dosya aktarımı sorununu yaşamadım.

Windows 10 Bluetooth Dosya Aktarım Sorunu

Not: Windows 10’un gizlilik ayarlarına müdahale eden yazılımlar windows 10 ilk çıktığında çok popüler olmuşlardı. Lakin pek çok sorunları yol açtılar ve hiç bir zamanda microsoft ‘da veri göndermeyi tam olarak durdurmadıkları için kullanılması pek tavsiye edilmezler.

Windows 10’da Bluetooth İle Dosya Aktarımı

Windows 10-8 ve 7 de Bluetooth Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Dinamik Kilit Özelliği Nasıl Kullanılır?





“Windows 10 Bluetooth Dosya Aktarım Sorunu” üzerine 2 yorum

  1. Elinize sağlık , bu sorun bende de vardı ve ne yaptıysam çözüm bulamamıştım , artık o yazılımları da kullanmıyorum , ama benzeri sorunu olanlara bu sayfayı ileteceğim

    Yanıtla

Yorum yapın