Windows 10’da F11 İle Tam Ekranda Gom PLayer Ve Chrome Açma

Windows 10’da buglar ile boğuştuğumuz bir gerçek her gün yeni bir sorun ve hata ile karşılaşıyoruz. Peki F11 sorununa bir göz atalım şimdide!

Windows 10'da F11 İle Tam Ekranda Gom PLayer Ve Chrome Açma

Windows 10’da görev çubuğu sabit iken tam ekranda Google Chrome yada Mozilla tarayıcılarını çalıştırdığımızda F11 İle görev yöneticisinin gizlenmesi ile tam ekran keyfini yaşayabilirsiniz. Ancak bir kenardan da gom player açmak istersek?

İşte orada biraz işler karışıyor Windows 7’de kullanıcılar bir hata almazken Windows 10’da Gom player ve Chrome tarayıcıyı bir arada tam ekranda kullanmak isteyenler için sorun oluşuyor. Sorun ise Gom Player’da Always on top özelliği aktif iken görev çubuğu otomatik olarak gizlenmiyor. 

Yani tam ekran google chrome açıp, tarayıcı tam ekran devreye girdiğinde görev çubuğu tamda olması gereken eylemi gösteriyor otomatik gizleniyor ama yanında gom player açılınca bu işlem devre dışı kalıyor.

Bu özelliğin kayboluşunu ilk bakışta bugs dolu Windows 10’da aradım ve belki diğer tam ekran uygulamalarda yine aynı sorun ile karşılaşılabilir ancak  windows 10’da sorunsuz bir şekilde tam ekranda Chrome+gom player kullanmanın yolu Gom playerdan geçiyor.

Windows 10’da  Google Chrome yada Mozilla tarayıcılarında always top 10 özelliğini kullanarak  gom player açmak istersek?

Windows 10'da F11 İle Tam Ekranda Gom PLayer Ve Chrome Açma

Gom playerda Always on top özelliğini açarken Show Gom icon on the taskbar özelliğini de pasif yapmak gerekiyor. Yani Gom player’ı always top 10 özelliği ile Google chrome yada mozilla ile beraber full ekran kullanmak isteyenler gom player > ayarlar > options> Show Gom icon on the taskbar yolunu izleyip son menüden tİki kaldırmaları gereklidir. Sonrasında Google chrome yada mozilla’da tam ekranda hem gom player’a açabilecekler hemde tarayıcıyı.

Videomuzdan tüm işlemlerimizi de izleyebilirsiniz.

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

VLC Player İle Video Nasıl Dönüştürülür

VLC Player da Nasıl Birden Fazla Video Oynatılır

VLC Player İle Youtube Videosu İndir





“Windows 10’da F11 İle Tam Ekranda Gom PLayer Ve Chrome Açma” üzerine 2 yorum

Yorum yapın