Chrome’da Şifreler Nasıl Sıfırlanır?

Chrome'da Parololar Nasıl Sıfırlanır?

Chrome tarayıcısında kaydetttiğiniz şifreleri silmek isterseniz ne yapmalısınız?

Kullanıdığınız parolalar zamanla değişir veya farklılaşabilir. Evet paralonızı güncellediğinize chrome update için bize soruyor ancak bazen fark etmediğimiz durumlarda olmuyor değil.bu pencedeki uyarıyı göz ardı etmiş olabiliyoruz

Yada Chrome kullanmaktan vazgeçmiş olabilirsiniz ve kısacası aklıma gelmeyen bir sebepten dolayı chrome’da saklanan şifreleri silmek isteyebilirsiniz.

Chrome kayıtlı şifreleri silmek için çesiştli yöntemler

Yöntem 1-

Öncelikle passwords.google.com da şifreleri sakladığınız bulut hesabınız ile oturum açın.

 

 passwords.google.com

 

Kayıtlı şifrelerinizin bulunduğu yer açılacak. Buradan şifreleriniz görebilir ve karşılıklarında bulunan çarpılarak tıklayarak tek tek silebilirsiniz.

Kayıtlı şifreler

Şayet ben bunları tek tek silemem bunu topluca yapabilecek bir yer yok mu derseniz. Elbetteki var.

Yöntem 2:

Bunun içinde google hesap özetine gideceksiniz. Google hesap özetine gitmek için tıklayın . Ve burada hesabınız ile senkronize edilmiş tüm verileri görebileceksiniz. Ve buradan senkronizasyonu sıfırlaya tıklayıp tüm şifreleri silebilirsiniz.  Ancak burada dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var. Şifrelerin tümünü buradan sıfırlayarak sildiğinizde  hesabınızdaki tüm senkronizasyonu sıfırlayacaksınız. Yani ekranda gördüğünüz tüm veriler sıfırlanır yer imleriniz de buna dahil olur .

google hesap özetine

Şifreler sıfırlansın ama yer imlerim kalsın 

Alternatif yöntem 3

Şayet yer imlerim kalsın ve şifrelerim ise tek tık ile sıfırlansın isterseniz  öncelikle yer imlerini dışa aktarmalısınız. Silme işlemi bittikten sonrada yer imlerinizi içe aktaracaksınız. Şöyle ki;

Adres satırına chrome://bookmarks/ yazın ve enterlayın. Ardından düzenle ve yer işaretleriniz HTML dosyasına aktarını seçip yer imlerinizi yedekleyin. Ve üstteki  senkronizayonu silme işlemine devam edin

chrome bookmarks

Artık senkronize edilen herşey silindi. Ve yeniden senkronisyon başlatmak isterseniz chrome://settings/ gelişmiş senkronizasyon ayarlarından nelerin senkronize edileceğiniz seç tıklayın ve senkronize edilmesini istemediğiniz seçeneklerden tikleri kaldırın.

 gelişmiş senkronizasyon

Örneğin sadece favorilere tik atarsanız sadece yer imleriniz senkronize edilir. Sildiğiniz yer imlerini senkronize edilmesin istiyorsanız son bir adım kaldı dışa aktardığımız yer imlerini içe aktaracağız.

 gelişmiş senkronizasyon ayarları

Yer imlerini içe aktaralım  senkronizasyon yeniden başlasın

Bu linke chrome://bookmarks/  tıklayın ve ardından düzenle ve yer işaretleriniz HTML dosyasından içe aktara tıklayacağız. Yer imleri içe aktarılınca senkronizasyon otomatik yapılacaktır. Senkronizasyonun tam olarak yapılıp yapılmadığını bu linke tıklayıp öğrenebilirsiniz.



2 Yorum

  1. batuhan pamukoğlu 13 Ocak 2017 Alıntıla
    • Nimet Tuba ÖzYönetici 13 Ocak 2017 Alıntıla

    Yorum Bırakabilirsiniz

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir