Uygulama Yüklemeden Android Cihazınızı Hızlandırmanın Yolu

Bu makalemizde üçüncü taraf bir yazılım yüklemeden Android cihazları nasıl hızlandıracağımızdan bahsedeceğim.

Uygulama Yüklemeden Android Cihazınızı Hızlandırmanın Yolu

Android cihazlarını üçüncü parti yazılımlara yani uygulama kullanmadan hızlandırmanın bazı yolları vardır. Android cihazınızı hızlandırmak için Android’in dahili ayarlarını kullanabilirsiniz.

Android cihazları hızlandırmanın birkaç yolu var, ancak android cihazı hızlandırmak için basit, kolay ve dahili bir ayar vardır. Her Android cihazda bulunan gizli bir ayar ile herhangi bir üçüncü parti uygulamaya veya yazılıma ihtiyaç kalmadan cihazı hızlandıracağız. Makale sonrasında artık ” Samsung Galaxy S3, S4, S5, S6, Galaxy Note vb.” Gibi Android cihazınızı hızlandırabilirsiniz. Telefonum Sony XA ultra’da da denediğim ayarların nasıl yapıldığına göz atalım.

Yazılım Yüklemeden Android Cihazlarını Hızlandırın

İlk yapmanız gereken android cihazınızın geliştirici seçeneklerini açmak olacaktır. Geliştirici seçenekleri nasıl açılacağı konusuna aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Buradan: Android Geliştirici Seçenekleri-Devre Dışı Bırak-Etkinleştir

Geliştirici seçeneklerini etkinleştirdikten sonra, ayarlar’a tıklayın “Sistem başlığı altında olan “Geliştirici seçeneklerine” dokunun.

Aşağıdaki seçenekleri görene kadar kaydırın. 

Pencere animasyon ölçeği
Geçiş animasyonu ölçeği
Animatör süre ölçeği

Android Geliştirici Seçenekleri

Pencere Animasyon Ölçeği

Varsayılan olarak bende pencere animasyon ölçeği 1x ancak bunu 0.5x olarak değiştiriyorum. 0.5x cihazın yavaş çalışacağı en yüksek noktadır.

pencere animasyon ölçeği

Geçiş Animasyon Ölçeği

Geçiş animasyon ölçeği ayarınıda değiştirip cihazı hızlandırmaya devam ediyoruz. Yine bende varsayılan olarak gelen ayar 1x iken en düşük ancak en hızlı ayar olarak 0.5x olarak değiştiriyorum. Şayet bu ayarlardan 10x gibi en üst ayarı seçerseniz tahmin edebileceğiniz gibi cihazınız o kadar yavaş çalışacaktır. Bu sebep ile en düşük ayarlar en hızlı ayarlar olduğunu unutmayın.

Geçiş Animasyon Ölçeği

Animatör süre ölçeği

Artık hızlandığını gözlemleyebilirsiniz. Son olarak “Animatör süre ölçeği” ayarında da 0.5x’i seçin.

Animatör süre ölçeği

Dilersiniz Tüm “Pencere animasyon ölçeği, geçiş animasyonu ölçeği ve animasyon süresi ölçeği” ni “KAPALI” yapabilirisiniz, lakin bu seçenekleri kapattığınızda, cihazınızda animasyon bulunmaz.

Ek olarak Uygulamalar ayarları altında “Etkinlikleri saklama” ayarının karşısındaki anahtarı açık konuma getirebilirsiniz ve devamında “arka plan işlem sınırı” seçeneğini standart yerine en çok 4 işlem olarak etkinleştirerek herhangi bir Android cihazını hızlandırabilirsiniz.

arka plan işlem sınırı

 Aşağıdaki Konularada Göz atabilirsiniz:

Android Telefonunuzu Hızlandırmanın 5 Yolu

Android Telefonda IMEI Numarası Nasıl Bulunur

Android Telefonda Chrome Tarayıcıda Ana Sayfa Ayarı

Android Cihazda Resim Depolama Alanı Nasıl Değiştirilir

Android Telefonlardaki LOST.DIR Klasörü Nedir

Gece Çekimlerinde Net Fotoğraflar Nasıl Çekilir

Yayınlanma tarihi: 14 Eyl 2017-editlenme tarihi: 20-03-2021





“Uygulama Yüklemeden Android Cihazınızı Hızlandırmanın Yolu” üzerine 15 yorum

  1. Merhaba, merak ettiğim bir kaç şeyi sormak istiyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim. Ben arada sırada kullandığım uygulamaları derin uyku moduna alıyorum. Derin uyku moduna aldığım uygulamalar arka planda hiç bir faaliyette bulunmuyorlar mı. Derin uykuda olsalar bile yüklü oldukları için sistem bunlar için ram ayırıyormu. Yani ram’imden azalma oluyormu. Verdiğiniz cevaba göre bazı uygulamaları sileceğim.

    Yanıtla
  2. Paylaşım için teşekkürler.Ayarlar işe yarıyor gözle görülür ve hissedilir bir hızlanma oluyor.Normalde telefonumun interneti kapalıdır lazım olduğu zaman açarım.Ayarlardan önce interneti açtığım zaman whatsapp’ın açılması en az 2 dk sürüyordu.Ayarlardan sonra tıklamam ile whatsapp açıldı çok iyi.

    Yanıtla
  3. Bazı uygulamalar çalışıyor ama açık bıraktığım ekranda kalmıyor sanırım hız sağlamak için yapıyor halen test ediyorum teşekkürler

    Yanıtla
  4. verdiğiniz ayarları denedim , sanki farketti gibi elinize sağlık , bakalım bir süre böyle kullanayım

    Yanıtla

Yorum yapın